Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΑΞΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τ...



Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση.

Η Τουρκία προσφέρει καταφύγιο σε 2 εκατομμύρια ανθρώπους --ο μεγαλύτερος προσφυγικός πληθυσμός στον κόσμο--, όμως εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών και της έλλειψης εργασίας στη χώρα ολοένα και περισσότεροι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ, οι περισσότεροι με επικίνδυνα πλεούμενα.

Η τουρκική χωροφυλακή έστησε σήμερα οδοφράγματα κοντά στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη), σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στον δρόμο και άλλοι κατευθύνονταν προς τους γύρω λόφους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα σύνορα.

Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, μερικοί με ομπρέλες για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο και μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, είπαν στο Ρόιτερς πως θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ' ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν δια ξηράς λόγω των πολλών θανάτων στις θαλάσσιες οδούς.

Σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το σκάφος τους ναυάγησε στα ανοικτά των τουρκικών ακτών.

"Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά εδώ. Ακούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ευρώπη, ότι όλα είναι ελεύθερα", λέει ο 27χρονος Σερίφ από το Καμισλί της Συρίας. "Αφού είδαμε τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν στη θάλασσα, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτόν τον δρόμο". protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.