Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΟΜΟΥΡΛΟΣ Ο ΚΙΜ... ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ!!!

Πιστή στην παράδοση των ολοκληρωτικών καθεστώτων να βάζουν την προπαγάνδα μέσα στα σχολεία η Βόρειος Κορέα υποχρεώνει με εγκύκλο τους δασ...

Πιστή στην παράδοση των ολοκληρωτικών καθεστώτων να βάζουν την προπαγάνδα μέσα στα σχολεία η Βόρειος Κορέα υποχρεώνει με εγκύκλο τους δασκάλους να διδάσκουν στους μαθητές τους ότι ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν παιδί θαύμα στα μαθητικά του χρόνια.

Η είδηση μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Νότιας Κορέας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εγχειρίδιο παραδόθηκε στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας και περιγράφει ότι θα πρέπει να εισαχθεί ένα νέο μάθημα, που θα έχει ως αντικείμενο τα «Νεανικά Πεπραγμένα του Κιμ Γιονγκ Ουν».

Τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα διδάσκονται ακόμα ότι ο ηγέτης είναι ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ζωγράφος και μουσικός, ότι μπορούσε να οδηγήσει από τριών ετών και ότι είχε εξαιρετικές ικανότητες στην ιστιοπλοΐα: «Στα 9 του χρόνια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο αρχηγός του πληρώματος μιας ξένης εταιρίας ιστοπλοϊκών σκαφών, που επισκεπτόταν τότε την Βόρεια Κορέα» αναφέρεται στο βιβλίο ενώ επισημαίνεται ότι κατά τον αγώνα εκείνο ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήαν ο νικητής.

Πάντως δεν φαίνεται να «μαγεύονται» όλοι από τις ικανότητες του «παιδιού-θαύματος» Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς Ιάπωνες αναλυτές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας διαβάζουν πολύ διαφορετικά την είδηση: «Αυτό μας δείχνει ότι το καθεστώς του δεν είναι σταθερό» λέει στην Telegraph ο καθηγητής Σιγκεμούρα. «Φαίνεται πως είναι πολλοί εκείνοι που δεν τον σέβονται, κι έτσι τα παιδιά διδάσκονται τι καλός και ικανός είναι. Τα παιδιά το πιστεύουν βέβαια, καθώς κι οι δάσκαλοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το πιστέψουν κι εκείνοι».

sofokleousin.gr

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.