Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"!!! ΗΡΘΕ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ!!!

Δεν θα μας βάλετε αντιμέτωπους με τη Γερμανία, ποτέ δεν είχα στενότερες σχέσεις με τον Σόιμπλε, δήλωσε στο Reuters ο Μ. Σαπέ μόλις έφυγε ...

Δεν θα μας βάλετε αντιμέτωπους με τη Γερμανία, ποτέ δεν είχα στενότερες σχέσεις με τον Σόιμπλε, δήλωσε στο Reuters ο Μ. Σαπέ μόλις έφυγε ο Βαρουφάκης από το Παρίσι - Να δώσει η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να διασφαλίσει πως οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

- ''Δεν θα υπάρξει κούρεμα – Η τρόικα μπορεί να αντικατασταθεί από νέο εργαλείο με νέο όνομα''

Αυστηρότατες προειδοποιήσεις προς την εληνική κυβέρνηση έστειλε ο Γάλλος υπουρός Οικονομικών. Αμέσως μετά το τετ α τετ που είχε με τον Γ. Βαρουφάκη στο Παρίσι ο Μισέλ Σαπέν έδωσε μία συνέντευξη ποταμό στο πρακτορείο Reuters, η οποία αποκαλύπτεται σήμερα.

Ο Μισέλ Σαπέν το πρώτο πράγμα που σπεύσει να ξεκαθαρίσει είναι πως δεν θα τα σπάσει η Γαλλία με τη Γερμανία για χάρη της Ελλάδας.

''Για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παρανόηση. Δεν έχει νόημα να κάνεις τη μια χώρα της ευρωζώνης να τα βάζει με την άλλη, και ιδιαίτερα όχι την Γαλλία και τη Γερμανία, διότι μια λύση που θα βοηθά την Ελλάδα διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να περάσει μέσα από μια συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ποτέ δεν είχα στενότερες επαφές με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να εξηγήσουμε με φιλικό τρόπο και που οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να καταλάβουν''.

Η νέα αντιμνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει προσφέροντας δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ροκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τράπεζς της θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στ ρευστότητα, ξεκαθαρίζει ο Μισέλ Σαπέν.

Και αμέσως μετά προσθέτει στο Reuters.

''Η Ελλάδα δεν θα κάνει free ride, δηλαδή τσάμπα βόλτα. Η Αθήνα λέει πως δεν θέλει παράταση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, και έχει ζητήσει α της δοθεί ένας μήνας προκειμένου να παουσιάσει προτάσεις και επιπλέον χρόνο γα να καταλήξει σε συμφωνία.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται λογικό εάν υπάρχει ένα ελάχιστο πολιτικό πλαίσιο το οποίο θα παρουσιάζεται σταδιακά αναλτικά. Η ΕΚΤ και οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πορούν να κάνουν παραχωρήσεις χωρίς αντλλάγματα.

Tromaktiko

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.