Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ! ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ!.. ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΗΠΑ Ή ΑΛΛΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Το πλοίο που απέπλευσε από το Ιράκ στον Περσικό κόλπο έχει καταληφθεί, άγνωστο σε ποιο σημείο, από Κούρδους, πιθανότατα ένοπλους, οι οπο...


Το πλοίο που απέπλευσε από το Ιράκ στον Περσικό κόλπο έχει καταληφθεί, άγνωστο σε ποιο σημείο, από Κούρδους, πιθανότατα ένοπλους, οι οποίοι προσπαθούν να πουλήσουν το πετρέλαιο που μεταφέρει


Το πετρελαιοφόρο πλέει προς το παρόν εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, περίπου 14 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο "ΠΟΛΙΤΗΣ", στο πλοίο επιβαίνουν Κούρδοι οι οποίοι επιδιώκουν να βρουν υποψήφιους αγοραστές για το πετρέλαιο ώστε να διαθέσουν τα έσοδα που θα εισπράξουν στην ενίσχυση του αγώνα που διεξάγουν οι Κούρδοι κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στην βόρεια Συρία.

Το ΥΠ.ΕΞ. και οι Αρχές Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ενήμερες για το περιστατικό, επιβλέποντας τις κινήσεις του εν λόγω σκάφους, μη έχοντας την δικαιοδοσία να επέμβουν ενόσω αυτό κινείται εντός των διεθνών υδάτων, χωρίς όμως να αποκλείεται κάποιου είδους επέμβαση από ναυτικές μονάδες των ΗΠΑ, ή άλλων δυτικών κρατών.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από μερικούς μήνες με το υπό σημαία Βόρειας Κορέας πλοίο 'Morning Glory' το οποίο είχε καταληφθεί από Λίβυους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι εν τέλει αναγκάστηκαν να το παραδώσουν μετά από αμερικανική επέμβαση και με την βοήθεια και των Κυπριακών αρχών.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=152907&catid=31

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.