Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΛΑΒΡΟΦ: ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΚΟΠΙΑ, ΒΟΣΝΙΑ Ή ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΣΦΑΛΜΑ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Η Μόσχα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς πρώην κομμουνιστικές περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης....


Η Μόσχα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ προς πρώην κομμουνιστικές περιοχές της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και η Βοσνία επιδιώκουν να ενταχθούν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία, ακολουθώντας τα ίχνη της Αλβανίας και την Κροατίας, που έγιναν μέλη της το 2009.

Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη των τριών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε προς τη βοσνιακή εφημερίδα "Ντνέβνι Αβάζ": "Αναφορικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ, την θεωρώ σφάλμα, ακόμη και πρόκληση κατά κάποιον τρόπο".

"Είναι, κατά κάποιον τρόπο, μια ανεύθυνη πολιτική που υπονομεύει την αποφασιστικότητα να οικοδομηθεί ένα σύστημα ίσης και κοινής ασφάλειας στην Ευρώπη, ίσης για τον καθένα ανεξάρτητα από το αν μια χώρα είναι μέλος αυτού ή του άλλου συνασπισμού".

Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί στα μέσα Οκτωβρίου τη Σερβία με την ευκαιρία της 70ής επετείου της απελευθέρωσης, από τους γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους και τον σοβιετικό στρατό, του Βελιγραδίου από τη ναζιστική κατοχή. Από τις χώρες που έχουν προκύψει από την πρώην Γιουγκοσλαβία, μόνον η Σερβία, ο στενότερος ίσως σύμμαχος της Ρωσίας στην περιοχή, δεν επιδιώκει ενεργά την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.