Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

33ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥΪΤΕΡ ΜΕ ΒΙΑΣΜΟ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 10 ΛΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΑΝ...

Ένας 33χρονος άνδρας στη Βρετανία καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μια Βρετανί...


Ένας 33χρονος άνδρας στη Βρετανία καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε οκτώ μήνες φυλάκιση επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μια Βρετανίδα βουλευτή μέσω του Twitter.

Οι απειλές ξεκίνησαν όταν η Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα, Τζέιν Όστιν, στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.

Η Κριάντο-Πέρες έχει δεχθεί στο παρελθόν απειλές μέσω Twitter, για τις οποίες ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα.

Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση, με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.

«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», σχολίασε η Στέλα Κρίσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.