Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ...;;; ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΕΓΚΥΟ...!!!

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έργο νεαρού γλύπτη που εγκαταστάθηκε παράνομα στο Γκντανσκ της Πολωνίας και στο οποίο απεικονίζεται έν...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έργο νεαρού γλύπτη που εγκαταστάθηκε παράνομα στο Γκντανσκ της Πολωνίας και στο οποίο απεικονίζεται ένας σοβιετικός στρατιώτης να βιάζει μία έγκυο γυναίκα.

Ο ρώσος πρεσβευτής στη Βαρσοβία δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος», σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της πρεσβείας.

Το μεγάλο γλυπτό τοποθετήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, χωρίς την έγκριση των τοπικών αρχών, κοντά σε ένα μνημείο αφιερωμένο στον Κόκκινο Στρατό που εκδίωξε τους Γερμανούς από το Γκντανσκ το 1945. Αστυνομικοί το απομάκρυναν μετά από μερικές ώρες.

Το έργο ανήκει στον Γιέρζι Μπόγκνταν Σούμζικ, που σπουδάζει ακόμη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Γκντανσκ.

«Έχω σοκαριστεί βαθιά από αυτήν την απρέπεια του φοιτητή ο οποίος προσέβαλε με την ψευτοτέχνη του τη μνήμη περισσότερων από 600.000 Σοβιετικών στρατιωτών οι οποίοι πέθαναν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πολωνίας» τόνισε ο ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Αλεξέγεφ. Ο διπλωμάτης χαρακτήρισε «πρόστυχο» και «ολοφάνερα βλάσφημο» το γλυπτό, καλώντας τις αρχές να αντιδράσουν με τον κατάλληλο τρόπο.

Η εισαγγελία του Γκντανσκ θα αποφασίσει μέχρι αύριο, Πέμπτη, αν θα ασκήσει δίωξη στον νεαρό για «υποκίνηση σε ρατσιστικό ή εθνικό μίσος».

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN24, επικαλούμενο δηλώσεις του φοιτητή, ανέφερε ότι στόχος του ήταν να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία, στο κέντρο του Γκντανσκ, του μνημείου του Κόκκινου Στρατού, ενός παλιού σοβιετικού άρματος μάχης Τ-34 που χρησιμοποιήθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το μνημείο εικονίζει μια σκηνή βιασμού. Το αφιερώνω στη μνήμη των γυναικών, η τραγωδία των οποίων συχνά αποσιωπάται» δήλωσε ο Σούμζικ στο κανάλι.

Τα μνημεία του Κόκκινου Στρατού προκαλούν μέχρι και σήμερα πολλές αντιδράσεις στην Πολωνία καθώς πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν συμβολίζουν μόνο την απελευθέρωση της χώρας από τους Ναζί, αλλά επίσης και την εξάρτηση της χώρας από τη Μόσχα, επί μισό αιώνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό - dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.