Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΝΟΥΑΛΙΑ... ΡΗΜΑΖΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ..

Δεν έφταναν οι αρχαιοκάπηλοι  που κάθε τόσο ρημάζουν εκκλησίες  και μοναστήρια της Ηπείρου, ήρθαν  και οι... «κυνηγοί» χαλκού να αποτελειώ...

Δεν έφταναν οι αρχαιοκάπηλοι  που κάθε τόσο ρημάζουν εκκλησίες  και μοναστήρια της Ηπείρου, ήρθαν  και οι... «κυνηγοί» χαλκού να αποτελειώσουν  το καταστροφικό έργο! Εννέα ναοί και  παρεκκλήσια είχαν λεηλατήσει δυο τσιγγάνοι που δρούσαν  στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι δράστες ηλικίας 31 και 20 χρόνων είχαν συλληφθεί στις 19 Μαΐου όταν αποκαλύφθηκε ότι κρύβονταν  πίσω από τέσσερις κλοπές αντικειμένων από εκκλησίες και μία κλοπή  φορτηγού αυτοκινήτου στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων. Αποδείχθηκε, όμως, από την έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων που ανέλαβε τη διερεύνηση της δράσης τους ότι δεν είχαν αφήσει ναό που να μην χτυπήσουν και σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ως τώρα, αποκαλύφθηκαν  άλλες πέντε κλοπές από εκκλησίες  σε χωριά των Ιωαννίνων και  συγκεκριμένα στο ναό Κοιμήσεως  της Θεοτόκου στο Κάτω Ζάλογγο  απ' όπου έκλεψαν επτά χάλκινα μανουάλια, μία χάλκινη επτάφωτη λυχνία, ένα χάλκινο προδρομικό και δύο χάλκινα καζάνια, το παρεκκλήσι της Παναγίας στο Φωτεινό Ιωαννίνων από το οποίο άρπαξαν τρία μπρούτζινα μανουάλια και τρία μπρούτζινα κηροπήγια., την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ράϊκο Ιωαννίνων με λεία δύο μπρούτζινα μανουάλια, το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ράϊκο Ιωαννίνων από το οποίο πήραν δύο μπρούτζινα μανουάλια και δύο μπρούτζινα κηροπήγια και το ναό του Προφήτη Ηλία στην Περάτη Ιωαννίνων απ' όπου έκλεψαν ένα μπρούτζινο μανουάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.