Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ: "Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΦΡΕΝΗΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"...

Μεταφέρουμε μιά σοβαρή εκτίμηση της πραγματικότητας και των εξελίξεων από το οικονομικό bankingnews.gr: Η πρόσφατη πολιτική κρίση πο...


Μεταφέρουμε μιά σοβαρή εκτίμηση της πραγματικότητας και των εξελίξεων από το οικονομικό bankingnews.gr:



Η πρόσφατη πολιτική κρίση που δημιούργησε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ φαίνεται ότι κινητοποίησε τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας σειρά «ανοιγμάτων» ώστε να εδραιωθεί το κόμμα στην εξουσία για την επόμενη τριετία και όχι μόνο.
Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Δημοκρατία, και ιδιαίτερα μετά το κρίσιμο συνέδριο του σαββατοκύριακου, είναι αυτό που σκιαγράφησε χωρίς υπαινιγμούς ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης, σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία, για άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση της Χρυσής Αυγής.

«Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές» σημειώνει μεταξύ άλλων, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς τα «δεξιά».

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πρέπει να μας κάνουν εντύπωση οι πρόσφατες δηλώσεις των βουλευτών Μ. Βορίδη και Β. Πολύδωρα, με τις κατηγορίες προς τη διακυβέρνηση Αν. Παπανδρέου και την πιθανότητα συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή αντίστοιχα.
Ο θόρυβος επομένως που «σήκωσαν» τα εν λόγω στελέχη μόνο δείγμα απειρίας δεν αποτυπώνουν. Είναι σαφές ότι ακόμη και σε περίοδο σύμπραξης των δύο μεγάλων «εχθρών» της Μεταπολίτευσης, οι προσπάθειες παραμονής και τονισμού των ιδεολογικών διαφορών δεν θα λείψουν, με τη Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να αποκοπεί πλήρως από τις σκιές της διακυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η οποία και συνδέεται με την έναρξη της περιόδου του Μνημονίου.

Είναι σαφές, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει μία φρενήρη δυναμική. Την ώρα που ο Π. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αδυνατούν να διατυπώσουν μια ρεαλιστική πρόταση, τα επιχειρήματα σύγκρουσης με το κατεστημένο της Μεταπολίτευσης που ευαγγελίζονται τα στελέχη του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρίσκει όλο και περισσότερο πρόσφορο έδαφος στους απογοητευμένους πια Έλληνες. Άλλωστε, το έδαφος αυτό είχε φροντίσει να καλλιεργήσει και η ίδια η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, κατά την περίοδο αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Το έστω και προσχηματικό άνοιγμα προς τη Χρυσή Αυγή επομένως εμφανίζεται μονόδρομος για τη Νέα Δημοκρατία, ελλείψει της επιλογής του κέντρου, η οποία απειλεί να την ταυτίσει με την Αριστερά και τη διαπλοκή των συμφερόντων των συντεχνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες θα δούμε το γαλάζιο στρατόπεδο να μετεξελίσσεται. Το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» που έβαλε ακριβώς δίπλα στο όνομα «Νέα Δημοκρατία» ο Αντώνης Σαμαράς στο πρόσφατο συνέδριο, μόνο τυχαίο δεν είναι. H ιδεολογία του νέου κόμματος θα έχει άξονα το νέο πατριωτισμό με σύνθημα για μια «Νέα Ελλάδα» και θα ενσωματώσει τα σύγχρονα ευρωπαϊκά ρεύματα σκέψης στη βάση της εθνικής ιδεολογίας.

Η στροφή προς τα «δεξιά» επομένως θα είναι το επόμενο βήμα για τη σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας παράλληλα με τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση…

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο

  1. Οντως αυτη τη τακτικη ακολουθουν οι ...της νΔουλας.Προσπαθουν να πεισουν τους ψηφοφορους της ΧΑ να επιστρεψουν στο μορφωμα της ρεμουλας και της λαμογιας ,που μαζι με το πασοκ και τη ξεφτιλισμενη αριστερα κατεστρεψαν τη χωρα.αδωνης,βοριδης ,φαηλος κτλ προσπαθουν να πεισουν,αλλα ματαια πια.Κανενας πατριωτης ή εθνικιστης δε ψηφιζει μνημονια υποταγης στους ξενους,ουτε αδιαφορει για την ανεργια ,τις αυτοκτονιες και την εγκληματικοτητα.Οι μονοι που ψηφιζουν ακομη νΔουλα ειναι μιζεροι αστοι που δε τους αγγιξε η κριση και αδιαφορουν για τους συνανθρωπους τους που πενονται...Οτι τεχνασμα και να σκαρφιστει η νΔουλα μπορει να πεισει μονο αδαεις και προσκυνημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.