Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΙΠΙΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΣΤΗΝ ΒΑΦΗ!!!

Ως μία συγκλονιστική εμπειρία χαρακτηρίζει την επίσκεψή της στην Αλβανία, λόγω των εκλογών, η Φωτεινή Πιπιλή. Να σημειωθεί ότι η βουλευτή...

Ως μία συγκλονιστική εμπειρία χαρακτηρίζει την επίσκεψή της στην Αλβανία, λόγω των εκλογών, η Φωτεινή Πιπιλή.
Να σημειωθεί ότι η βουλευτής της ΝΔ ορίστηκε παρατηρήτρια των αλβανικών εκλογών. Στο ιστολόγιό της αναφέρει:

«Με το που έφτασα πολύ πρωί αεροπορικώς στην Αθήνα από τα Τίρανα, θέλησα να δημοσιοποιήσω την εμπειρία μου από τις εκλογές στην Αλβανία. Έμεινα 5 ημέρες απεσταλμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως παρατηρήτρια των εκλογών. Ήμασταν εκεί 380 Βουλευτές από Ευρώπη και Αμερική, ΜΚΟ, Ηνωμένα Έθνη κ.α.

Ο ρόλος μας ήταν να διαπιστώσουμε, μοιρασμένοι ανά 2 σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Αλβανίας, εάν η εκλογική διαδικασία σέβεται τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, της Ελεύθερης Βούλησης, της Ασφάλειας και της Ελευθερίας. Η πίεση ήταν ασφυκτική με δεδομένα όσα τραγελαφικά, εγκληματικά και ανελεύθερα συνέβησαν στη γείτονα χώρα, όχι στο απώτερο παρελθόν, αλλά και στις εκλογές του 2009 όπου έγιναν όργια. Όλα μπροστά μας λειτούργησαν άψογα. Ένα τραγικό επεισόδιο συνέβη μόνο και μάλιστα στο εκλογικό τμήμα της πόλης που είχα αρχικά τοποθετηθεί ως παρατηρήτρια με ένα Δανό Βουλευτή. Για λόγους που εξήγησα στους υπεύθυνους, λες και κάτι με έτρωγε, επέμεινα να μείνω στα Τίρανα. Από τις 5 και μισή το πρωί έως τη μια τα ξημερώματα παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία άνοιγμα – ψηφοφορία – κλείσιμο κάλπης, ευτυχώς με δίδυμο τον Τέρενς Κουίκ.

Σοκαριστική η καθημερινότητα της Αλβανίας. Θύμιζε μια Ελλάδα που δε ζήσαμε αλλά έχει καταγραφεί. Τη δεκαετία του ’40 και των αρχών του ’50. Πάρτε ένα δείγμα από δύο εκλογικά κέντρα στα προάστια των Τιράνων, δυστυχώς δεν μπορώ να σας μεταφέρω… λεπτομέρειες και μυρωδιές».

Πηγή:fpipili.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. Κριμα Φωτεινη, τι στεναχωρια περασες; Μηπως θελεις να ερθουν δυο τρεις ψηφοφοροι απο εκει να βιασουν εσενα και την οικογενεια σου, να σε δεσουν να σε φιμωσουν και μετα να ζητησουν αδεια παραμονης; Στα @@@@ρια μας Φωτεινη τι περασες εκει.Ξερεις τι περναμε εμεις εδω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.