Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΡΩΣΙΚΗ FSB ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ...

Σε κλοιό ισλαμιστών τρομοκρατών βρίσκεται η Ευρώπη σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) στην οποία επισημαίνεται η εξά...

Σε κλοιό ισλαμιστών τρομοκρατών βρίσκεται η Ευρώπη σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) στην οποία επισημαίνεται η εξάπλωση των επιθέσεων στη δυτική "γηραιά ήπειρο" με πρώτο στόχο πιθανόν το Βερολίνο.

Μια ομάδα με το όνομα "Εμιράτο του Καυκάσου" προετοιμάζεται για κτυπήματα αρχικά στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ. Ακολουθούν, η Γαλλία, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο και Ιταλία.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποίησει τη Βρετανία για τρομοκρατικό κτύπημα όπως και τις ΗΠΑ. Το FBI δεν κατάφερε να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ αν και είχε "φάκελο" γα έναν εκ των δύο μουσουλμάνων που αποκεφάλισαν τον Βρετανό στρατιώτη στο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010, κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα "Bild", οι πληροφορίες που έχουν στα "χέρια τους" οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μάλιστα η FSB φέρεται να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που ενδέχεται να είναι ο "εγκέφαλος" της επίθεσης.

Όπως επισημαίνεται, οι ύποπτοι φέρεται να είχαν εντολή να μεταβούν στη Συρία για να ενταχθούν στις μάχες εναντίον των ανταρτών του Μπασάρ Αλ Ασαντ αλλά νωρίτερα θα έπρεπε να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δ. Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με πληροφορίες που δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς από τις βρετανικές αρχές και ίσως θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο. Ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο , ο οποίος δολοφόνησε τον βρετανό στρατιώτη, είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Κένυας το 2010 και οι βρετανικές αρχές είχαν μεσολαβήσει μέσω προξενείου.

Η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία η οποία, όπως υποστηρίζει, απεικονίζει τον Αντεμπολάτζο στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο της Κένυας μαζί με άλλους που, σύμφωνα με τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορούνταν ότι επεδίωξαν να εκπαιδευτούν με την ένοπλη οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα και δρα στην Σομαλία. Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση της Κένυας είχε αρχικά αρνηθεί πως ο Αντεμπολάτζο είχε επισκεφθεί την αφρικανική χώρα.

Οι δύο δράστες τις δολοφονικής επίθεσης στο Λονδίνο νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικά νοσοκομεία της αγγλικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τους δύο δράστες, οι βρετανικές αρχές έχουν συλλάβει ακόμα έξι άτομα που θεωρούνται ύποπτα για εμπλοκή στην υπόθεση.

Πριν από λίγο, το Λονδίνο ανακοίνωσε την δημιουργία μιας ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση των ακραίων μουσουλμάνων κληρικών και άλλων προσώπων που θεωρούνται επικίνδυνα για προσηλυτισμό, ενώ η υπουργός Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, ισχυρίστηκε πως χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να διολισθήσουν στον εξτρεμισμό.

Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλεί στις αρχές των ευρωπαϊκών χωρών η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε Γάλλος στρατιώτης, ο οποίος περιπολούσε στο Παρίσι -χωρίς, ευτυχώς, μοιραία κατάληξη. Πρόκειται για μια επίθεση πανομοιότυπη με εκείνη της 22ας Μαΐου στο Λονδίνο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Βρετανός στρατιώτης, ο Λι Ρίγκμπι. «Νομίζω ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να μιμηθεί ό,τι έγινε στο Λονδίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Παρά δε το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, ανακοίνωσε πως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με αυτήν της Βρετανίας.

Τα περιστατικά σε Βρετανία και Γαλλία αλλά οι προειδοποιήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών κινητοποιούν τις αρχές των ευρωπαϊκών αρχών τόσο για το ενδεχόμενο έξαρσης του ισλαμικού εξτρεμισμού όσο και της ανάδειξης μιας νέας και πιο «ατομικής» μορφής τρομοκρατίας, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί. Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενός άνδρα με πλούσια γενειάδα, γύρω στα 30, βορειοαφρικανικής καταγωγής, ο οποίος την ώρα της απόπειρας δολοφονίας του στρατιώτη, φορούσε μάλλον κελεμπία.

---------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.