Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ: "ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ"...!!!

Την ώρα που ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι αρνείται να συνεργαστεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και απειλεί ότι το ίδι...


Την ώρα που ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι αρνείται να συνεργαστεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και απειλεί ότι το ίδιο θα συμβεί και μετά από νέα προσφυγή στις κάλπες, η «Λα Ρεπούμπλικα» δημοσιεύει σχόλια για τον απρόβλεπτο Μπέπε Γκρίλο.

Η ιταλική εφημερίδα προβάλλει δήλωση του απρόβλεπτου Ιταλού πολιτικού ηγέτη σύμφωνα με την οποία «εάν δεν ήταν αυτός, τότε το φαινόμενο νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής θα είχε κατακλύσει και την Ιταλία».

Στη συνέχεια η εφημερίδα La Repubblica αναλύει ένα περίεργο πολιτικό φλερτ που έχει ανακύψει την τελευταία περίοδο, όπου η ακροδεξιά ηγέτης της Γαλλίας (επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου), Μαρί Λεπέν, επιχειρεί με όλους τους τρόπους να υιοθετήσει τη διάθεση των «Γκριλίνι», δηλαδή των οπαδών και ψηφοφόρων του Γκρίλο.

Κατά την εφημερίδα, η Λεπέν προσπαθεί να απαλλοτριώσει τον ευρωσκεπτικισμό του κινήματος των πέντε αστέρων καθώς και τις θέσεις του έναντι του ευρώ προκειμένου να δείξει ότι η γαλλική ακροδεξιά συμμαχεί με τις συστημικές ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ωστόσο, ο προσεκτικός παρατηρητής στην Ιταλία και τη Γαλλία γνωρίζει ότι οι πολιτικές ρίζες του Μπέπε Γκρίλο βρίσκονται στην Αριστερά και στον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, τον ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος Ιταλίας στη δεκαετία του 70 και πως οι ψηφοφόροι μπορεί να μη διαθέτουν πολιτικό πρόσημο, αριστερό ή δεξιό, αλλά αρθρώνουν λόγο που απέχει παρασάγκας από τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία που εκφέρει η πολιτική θέση της Μαρί Λεπέν.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.