Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

QUIZ... ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...;;;

Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ; 1. Καθιερώθηκε το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών. 2. Καθιερώθηκε η υποχρεωτική ...


Από ποιον πρωθυπουργό της Ελλάδος έγιναν τα παρακάτω ;

1. Καθιερώθηκε το 8ωρο και η πληρωμή των υπερωριών.
2. Καθιερώθηκε η υποχρεωτική αργία της Κυριακής.
3. Απαγορεύθηκε αυστηρά η παιδική εργασία.
4. Καθορίσθηκαν κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και υπογράφονται οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
5. Ιδρύθηκε το ΙΚΑ.
6. Ιδρύθηκε η Εργατική Εστία.
7. Καθιερώθηκε η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
8. Καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά ως επίσημη εθνική εργατική εορτή.
9. Καθιερώθηκε η άδεια μετ' αποδοχών.
10. Χαρίστηκαν τα αγροτικά δάνεια.
11. Ιδρύθηκαν κρατικοί παιδικοί σταθμοί.
12. Καθιερώθηκε η προικοδότηση των εργατριών.
13. Η ανεργία εξαφανίσθηκε.
14. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός έγινε πλεονασματικός.
15. Έγινε ευρεία διανομή της γης, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.
16. Ξεκίνησαν, οι πρώτες γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στο Κατάκολο Ηλείας.
17. Οχύρωσε την Ελλάδα και προετοίμασε άριστα τις Ένοπλες Δυνάμεις τού Έθνους καθιστώντας τες ικανές να αντιμετωπίσουν νικηφόρα δύο αυτοκρατορίες τής εποχής, οι οποίες μέχρι τότε δεν είχαν συναντήσει πουθενά την παραμικρή αντίσταση...
Και το Εθνικόν Καθεστώς τού Ιωάννου Μεταξά, η Ελληνική Νιότη ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ!!!

Και όλα αυτά έγιναν ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ....Επί δικτατορίας (;;) Ιωάννου Μεταξά !!!

4 σχόλια

  1. ΕΝΩ ΕΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ :

    1)Παραβιαζεται το 8 ωρο και δεν τρεχει τιποτα.Πληρωμη υπερωριων ?? ΧΑΧΑΧΑ

    2)Παραβιαζεται η αργια της Κυριακης

    3)Παιδικη εργασια ?ενα σωρο γυφτακια στα φαναρια στα χωραφια στις λαικες κλπ

    4) Καθορίσθηκαν ΕΙΚΟΝΙΚΑ κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων - το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» και ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

    5)ληστευθηκε το ΙΚΑ

    6) Φαληρισε η εργατικη Εστια

    7)Η υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων
    ειναι ανυπαρκτη

    8) Καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά ως επίσημη ΑΝΤεθνική εορτή απο αριστερους

    9)Καθιερώθηκε η άδεια ΑΝΕΥ αποδοχών

    10)τα αγροτικά δάνεια εκτοξευτηκαν με παρανοικα επιτοκια

    11)Οι κρατικοί παιδικοί σταθμοί γεμισαν μαυρους αφηνοντας ελληνοπουλα εκτος

    12)Καθιερώθηκε η ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ των εργατριών

    13) Η ανεργία ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ

    14) Για πολλοστη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ο προϋπολογισμός έγινε βουρκος

    15)Έγινε ευρεία ΚΛΟΠΗ της γης απο την ΑΤΕ, πλήθος αποξηράνσεων και αρδευτικών έργων επαψαν να λειτουργουν, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη ΜΕΙΩΣΗ της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών.

    16) ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ οι γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου ΠΑΝΤΟΥ

    17) Οι Ενοπλες Δυναμεις δεν εχουν να πληρωσουν μισθους και πετρελαια (και μη χειροτερα)

    --------------------
    Και ολα αυτα εγιναν σε μια 38ετια επι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!!

    Ειχαμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ (ή μας εγραφαν στ αρχιδ..ια τους και συνεχιζαν , η μας εκαναν γραφικους πχ λεβεντης και συνεχιζαν , η καθαριζε η 17Ν και συνεχιζαν)

    ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ -ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!

    ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ !

    (ξανα)ΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περισσότερα από τα παραπάνω έγιναν όντως επί Ιωάννη Μεταξά.

    Εντούτοις, μερικά είχαν θεσπιστεί νωρίτερα, π.χ. το ΙΚΑ, το οποίο υπήρχε από το 1934 και με πρώτο πρόεδρο μάλιστα τον Π. Κανελλόπουλο. Αναλυτικά, μπορείτε να διαβάστε εδώ.

    Ναι, δεν τα θέσπισε όλα ο Μεταξάς, αλλά αυτός τα έθεσε σε λειτουργία, που είναι και το ζητούμενο.

    Όπως παρατηρεί εκεί και ο "Επισκέπτης", 07/28/2012 05:32 PM, "Το ΙΚΑ, όπως και το 8ωρο, δεν τα θέσπισε ο Μεταξάς. Απλώς τα έθεσε σε εφαρμογή, όπερ το ουσιώδες. Το ΙΚΑ υπήρχε στα χαρτιά, αλλά άρχισε να ασφαλίζει (να λειτουργεί, ουσιαστικά) το 1937.
    Η εφαρμογή του 8ώρου εξηγγέλθη την 28/7/1937, δηλαδή σαν σήμερα πριν 75 χρόνια"
    .

    Όταν οι αριστεροί δεν έχουν δουλειά (συνήθως δεν έχουν, αλλιώς δεν θα ήσαν αριστεροί), ψάχνουν να βρουν σοβαροφανείς αιτιάσεις, για να απαξιώσουν το έργο της 4ης Αυγούστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) η Ελλάς εγνώρισε ανάπτυξη που ΠΟΤΕ δεν είχε φαντασθεί, προηγουμένως ή επομένως ΟΥΔΕΙΣ!…
    2) Η ηγεσία του Έθνους κατά την διάρκεια της Επταετίας παρέδωσε την χώρα στην «Μεταπολίτευση» χωρίς να χρωστάει ούτε μια δεκάρα στον κάθε ξένο τοκογλύφο, στον κάθε κερατά Εβραιομασόνο λωποδύτη.
    3) Η Ανεργία ήταν κάτι το άγνωστο στην Ελληνική Κοινωνία.
    4) Η Δικτατορία χάρισε τα δάνεια των εξαθλιωμένων αγροτών μας, έφτιαξε δρόμους σ ολη την Ελλαδα (εκεί που μέχρι τότε κολυμπούσαν στην λάσπη) και τους πρόσφερε σχεδόν δωρεάν αγροτικά μηχανήματα και στρέματα γης να καλλιεργούν,
    5) αγόρασε για την ασφάλεια του Εθνους αεροπλάνα και υποβρύχια ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ,
    6) προσέφερε 150.000 σπίτια σε Δημοσίους Υπαλλήλους με δάνεια που είχαν ελάχιστο τόκο και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς «μίζες».
    7) κατασκεύασε Νοσοκομεία, σχολεία, γέφυρες, δρόμους και εργατικές κατοικίες. Κατάργησε όλες τις λάμπες πετρελαίου και γέμισε στύλους και καλώδια όλη την ύπαιθρο για παροχη ηλεκτρικου ρευματος στους πολιτες.
    8) κατασκευασε εργοστάσια ενέργειας (ηλεκτρικης κ.τ.λ.) στην Πτολεμαΐδα, στους Φιλίππους κ.τ.λ.
    9) μεγαλες υγιείς ελληνικες βιομηχανιες και εργοστασια δουλευαν ρολόι επι Χουντας με εκατομμυρια εσοδα για το κρατος και θεσεις εργασιας για τους ελληνες πολιτες: Ιζολα, Πίτσος, ΕΛΙΝΤΑ, Πειραική-Πατραική, Χρωπει, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΛΚΟ, Μινιόν, Εσκιμο, AΙΓΑΙΟΝ, Κοντογούρη, Pirelli, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ (ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ, ΕΤΜΑ, ΛΑΝΑΡΑ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ κ.τ.λ.) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κ.τ.λ.), ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, ΕΒΟ (Ελληνική βιομηχανία Όπλων), ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), βιομηχανίες λιπασμάτων, ζάχαρης, κονσερβοποιίας, καπνοβιομηχανίες (ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΝΗΣ κ.τ.λ.), τσιμεντοβιομηχανίες (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΧΑΛΥΨ κ.λ.π.), βιομηχανίες χάρτου (ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, SOFTEX κτλ), Εταιρίες εξαγωγής μεταλλευμάτων του ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗΣ κ.λ.π. για να ερθει μετα η "Δημοκρατια" του Ανδρεα Παπανδρεου και των υπολοίπων να τις κλεισουν μέσα σε μια νύχτα όλες αυτες τις τεράστιες ελληνικες βιομηχανίες-εργοστασια.
    10) το 1973 πήγε να βγάλει από τη μέση τους Αμερικάνους απο τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο και οι Αμερικάνοι τον ανατρέψαν βαζοντας τον Ιωαννιδη και μετα έστησαν το πολυτεχνείο... Πήγε να αντικαταστήσει το δολάριο με την Ελληνική δραχμή για τις αγοροπωλησίες πετρελαίου από τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αν το πετύχενε θα ήμασταν η ποιο πλούσια χώρα της Ευρωπης και οχι μονο.
    Και στις μερες μας ξεπουλησαν και ξεπουλανε σε ιδιωτες (κυριως ξενους) ολο τον πλουτο της χωρας μας που απεμεινε, οτι πιο κερδοφορο ειχε η χωρας μας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ νερο, ΔΕΠΑ φυσικο αεριο, ΕΛΤΑ, TT, ΕΛΒΟ, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, Μεταλευτικες-μεταλουργικες εταιρίες, Χρυσορυχεία, Ελληνικα πετρέλαια, λιμανια (Πειραιά, Θεσ/νίκη κ.τ.λ.), διόδια, Ελ.Βενιζελος, Ολυμπιακη, τραπεζες κ.τ.λ.) τα οποια είχαν εκατομυρια εσοδα καθε μηνα ασχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεωσαν οι πολιτικοι μας λογω κακοδιαχείρησης και για να τα ξεπουλησουν στα αφεντικα τους.
    Και άλλα πολλά..., ενώ, επι Χουντας να προσθεσουμε οτι υπήρχε απόλυτη ησυχία σε ό,τι αφορά το φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσεως και της εγκληματικότητος που σήμερα οργιάζει. Κοιμόμασταν «με ανοικτές τις πόρτες» στην κυριολεξία.
    Αυτή ήταν η πολιτεία της …«επαράτου» Επταετίας. Του Γεωργίου Παπαδόπουλου και των συνεργατών του. Και να σκεφθεί κανείς ότι ήσαν Στρατιωτικοί! Τουτέστιν, δεν εγνώριζαν και πολλά – πολλά περί Οικονομίας. Απλά, πολύ απλά ήσαν Πατριώτες και έντιμοι Ελληνες. Και επέτυχαν ΠΛΗΡΩΣ παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα, τότε, είχαν επιβάλλει «εμπάργκο» πλείστες όσες χώρες, καθώς τα πολιτικά «μας» αρχοντόπουλα εφρόντιζαν για την δυσφήμιση της Πατρίδας τους δεόντως και αρκούντως.
    Α
    Πλην όμως, όλο και περισσότεροι πολίτες σιγοψιθυρίζουν: Πού είσαι Παπαδόπουλε!

    ΟΡΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ?ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ?ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..ΝΑΙ ΑΥΤΟΥΣ..ΕΛΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλώς ξεχάσατε να αναφέρεται και τούτο, το οποίο είναι και επίκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.