Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!! ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 5000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...!!! ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΝΤΟ...!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο...


ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ...

Μπορεί οι περισσότεροι Nεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».

Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά. Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων Eλλήνων αποικιοκρατών.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

[Πηγή epikaira.gr]

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

----------------------------------

4 σχόλια

  1. ΣΙΓΑ !!! ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ !!

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ?????

    Τι αλλη γλωσσα ΕΚΤΟΣ απο τα αρχαια ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΛΟΡΔΟΙ να μιλουσαν οι κατοικοι της Μ. Ασιας ???

    Αρχαια τουρκικα ?? χαχαχαχαχαχαχαχα !!!

    ----------------

    Λοιπον ας μαθουν οι ΦΡΑΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ τα εξης :

    Η Ποντιακη διαλεκτος ειναι σχεδον αρχαια ελληνικα .

    Το 50% των κατοικων που ηλθαν απο την ΙΩΝΙΑ το 22 ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ με κατα περιοχες τροποποιησεις.

    -Αν ηταν μουσουλμανοι ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΑΝ ΤΟ 22 .
    -ΟΙ μουσουλμανοι ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ που εξισλαμιστηκαν ΑΛΛΑ κρατησαν τη γλωσσα τους (ετσι τους βρηκαν τα ευρω-πανεπιστημια σημερα.)

    -Αν στο διλημα των αιμοσταγων σουλτανων του μεσαιωνα "η αλλαζεις γλωσσα η θρησκεια η σε σφαζουμε "(τοσο απλα)
    αλλαζαν γλωσσα ,οι χριστιανοι απογονοι τους ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΗΔΗΣΗ εκδιωχθηκαν το 22.

    Πληροφορουμενοι ως προσφυγες στο ελευθερο τμημα της Πατριδας ΤΟΥΣ που κατεφυγαν ΜΕΤΑ ΤΟ 22 οτι η γλωσσα τους ΔΕΝ ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΞΕΣΠΑΓΑΝ ΣΕ ΔΑΚΡΥΑ !!!!!!

    ΜΟΝΟ απολυτα απομωνομενοι πλυθησμοι(οπως και στην Ελευθερη Ελλαδα πχ Τσακωνια) κρατησαν ΚΑΙ τη γλωσσα τους και τη θρησκεια τους .

    Προσωπικο παραδειγμα η γιαγια μου απο τη Λυκαονια που μιλουσε αν και αγραμματη Αρχαια Ελληνικα Δωρικης διαλλεκτου και βοηθουσε δι ακοης τη μανα μου στην μεταφραση του Αρχαιου κειμενου οταν πηγαινε στο γυμνασιο.

    Και απειρα αλλα τετοια παραδειγματα.

    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΛΟΙΠΟΝ !!!

    Ας ερχονταν καποιες δεκαετιες πριν , οταν οι ανθρωποι αυτοι ζουσαν , θα ακουγαν με τα αυτια τους την Αρχαια μας γλωσσα σχεδον ΠΑΝΤΟΥ και οχι ψαχνοντας .

    ΓΕΝΙΚΑ :
    Ιωνια, Αρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ με 100% ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

    Οι μογγολοι κατακτητες του μεσαιωνα ή

    1) τους εξισλαμιζουν αφηνωντας τους την Ελληνικη γλωσσα
    2)τους επιβαλουν την κολογλωσσα τους αφηνοντας τους Χριστιανους
    3) σφαζουν οσους ΔΕΝ δεχονται το 1 η 2
    4)δεν τους βρισκουν (απομονωμενοι)

    Οι κατηγοριες 2 και 4 ΕΚΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ, ΤΟ 1922 κατα την Μικρασιατικη καταστροφη

    ΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΦΡΑΓΚΟ !!! ΕΜΕΙΝΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!!(αλλα η γλωσσα τους αλοιωθηκε με το περασμα των αιωνων )

    -----
    Φυσικα γα..ω το μ..νι που τους πεταξε και γα...μω τον κο..λο της καμηλας που τους εφερε απο τις στεππες

    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ .

    Δεν θελω να σας παρασυρω με προσωπικα μου κομπλεξ αλλα τουλαχιστον μεσα στο δικο μου μυαλο θα στρυφογυριζει ΠΑΝΤΑ η λεξη "ΕΚΔΙΚΗΣΗ"

    (υπαρχουν βεβαια λεπτομερειες σε αυτα τα επιγραμματικα που ανεφερα αλλα θα μετατραπει το σχολιο σε βιβλιο. Ειδη ειμαστε ευγνωμονες του "Στοχου" που θα φιλοξενησει κατα πασα πιθανοτητα το τεραστιο αυτο σχολιο.)

    Ευχαριστω για το χρονο σας ...


    μπιλυ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπιλυ: πολυ ωραια τα γραφεις κι εχεις δικιο, μαζι σου, αλλα θα ηταν ακομα καλυτερα αν αφηνες τις βρισιες απεξω. Δεν δινεις εμφαση στον λογο σου ετσι, αντιθετα τον υποβιβαζεις, ενω αυτα που γραφεις ειναι σωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.