Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...!!! ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ

Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο γερμα...


Αναπόφευκτη θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Ο κ. Κρούγκμαν υποστηρίζει πως «δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις» και προειδοποιεί για «τρομακτικές συνέπειες» τον πρώτο χρόνο, όχι μόνο στην Ελλάδα.

«Δεν μου αρέσει να το λέω έτσι ωμά, είναι σαν να φωνάζεις ''φωτιά'' μέσα σε ένα θέατρο γεμάτο κόσμο» δηλώνει και επισημαίνει ότι καμία από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν έχει πιθανότητα να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Προβλέπει, ακόμη, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγήσει και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ σε bank run (μαζικές αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων). «Αν δεν παρέμβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρώ θα εκραγεί. Θα τυλιχθεί στις φλόγες και τότε θα πρέπει να ρίξουμε στη φωτιά όσο περισσότερο νερό μπορούμε», προκειμένου να περιοριστεί η «φυγή» κεφαλαίων από τις ιταλικές και τις ισπανικές τράπεζες, αναφέρει.

Επικρίνει, παράλληλα, τη γερμανική κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας που επέβαλε, τονίζοντας ότι «τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια έχει καταστεί σαφές ότι αυτή η συνταγή δεν λειτουργεί, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να εξυμνείται ως επιτυχημένο μοντέλο». Θεωρεί, μάλιστα, ότι η Γερμανία πρέπει να επιτρέψει σε πληθωρισμούς της τάξεως του 3% - 4%, προκειμένου να μην πέσει και η ίδια θύμα της «μανίας για λιτότητα».  ΑΠΕ - ΜΠΕ/zougla.gr


------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.