Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ (Τ)ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ... ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις τράπεζες εφόσον δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.

 Σε ερώτηση εάν θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο Δ.Στρατούλης ανέφερε ότι έως «σήμερα τα χρήματα των πολιτών χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους» και αναρωτήθηκε: «Δεν πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην αγορά; Να δοθούν δάνεια στις επιχειρήσεις, στο λαό;»

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουνε με τους ίδιους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο, με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις τέσσερις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

·                           Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης

·                           Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων

·                           Κούρεμα ή διαγραφή δανείων

·                           Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

newsnow.gr

3 σχόλια

  1. Παιδιά ο τίτλος σας δεν έχει σχέση με αυτό που είπε ο κ. Στρατούλης! Μην παραπλανάτε τον κόσμο.

    Όταν λέει για τα χρήματα των Ελλήνων μιλά για τις καταθέσεις που χρησιμοποιεί η εκάστοτε τράπεζα για να τα κάνει μετοχές στο χρηματιστήριο. Εκείνος δηλώνει ότι θα απαιτήσει τα χρήματα αυτά να βοηθήσουν την ανάπτυξη μέσω δανείων κλπ. Όχι να βάλει χέρι στις καταθέσεις! Χέρι βάζουν οι τράπεζες και χωρίς να μας ρωτήσουν. Και είναι καιρός κάποιος να τους βάλει κάποια όρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πώς ο κ.Στρατούλης ήταν πολύ σαφής.
    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.

    Δεν νομίζω ότι η εκάστοτε τράπεζα χρησιμοποιεί 165 δισ. για μετοχές στο χρηματιστήριο.

    Μην λέμε ότι μας κατέβει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχή στον τίτλο παιδιά . Θα υπάρξουν παρανοήσεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.