Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥΣ...

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία του ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημίες που προκάλεσαν οι γνω...

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία του ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημίες που προκάλεσαν οι γνωστοί-άγνωστοι στη δημόσια περιουσία του κέντρου της Αθήνας. Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση στην aftodioikisi.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς τονίζει πως «οι ζημίες είναι δύο έως τρεις φορές πάνω από τις αντίστοιχες του περασμένου Ιουνίου (σ.σ.: τότε ο Δήμος Αθηναίων τις είχε υπολογίσει σε 612.017 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη αποτίμηση που έχει γίνει ανεβάζει το το κόστος των ζημιών σε άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο τελικός απολογισμός θα γίνει σε μερικές ημέρες.
Βεβαίως αν συνυπολογισθεί και το μέγεθος των ζημίων των 170 καταστημάτων, καμένων, κατεστραμμένων, λεηλατημένων, τότε το σίγουρο είναι πως ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην aftodioikisi.gr ο Α. Βαρελάς, κάποια μαγαζιά δε θα ανοίξουν ποτέ και οι εργαζόμενοί τους δε θα βρουν δουλειά.

Μάρμαρα, pilar και κάδοι
Στις ζημίες που αναλογούν στο δήμο της Αθήνας, υπολογίζονται τα μάρμαρα, ο κατεστραμμένος ηλεκτρολογικός υπολογισμός (pilar), καλαθάκια και κάδοι. Ειδικά για τα τελευταία, προνόησε ο δήμος και τα αφαίρεσε ή απομάκρυνε 300 κάδους από το κέντρο. Ωστόσο, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, υπήρχαν καμένοι κάδοι σε σημεία που δεν περίμενε κανείς, όπως, για παράδειγμα, μέσα στην Πλάκα, «σημεία δηλαδή που δεν είναι "προσβάσιμα" σε επεισόδια».

Πάντως, ο δήμος Αθηναίων εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής ή μείωσης των δημοτικών τελών για τους πληγέντες καταστηματάρχες και τις επόμενες ημέρες (το επιβεβαίωσε και ο Α. Βαρελάς στην aftodioikisi.gr), έπειτα από συνεννόηση που έχει ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.