Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΓΙΖ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

«Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καλό θα ήταν ν΄ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων αντί να παριστάνει τον ιστορικό στο θέμα της αρμενι...

«Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί καλό θα ήταν ν΄ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων αντί να παριστάνει τον ιστορικό στο θέμα της αρμενικής γενοκτονίας», δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση Εγκεμέν Μπαγκίς, αντιδρώντας στις δηλώσεις του γάλλου προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να αναγνωρίσει σύντομα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

«Θα ήταν καλύτερα για την ηρεμία στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο να εγκαταλείψει ο Σαρκοζί το ρόλο του ιστορικού και να σπάσει λίγο το κεφάλι του για να βγει η χώρα του από την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται και για να σκεφτεί σχέδια για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε ο Μπαγκίς στη διάρκεια επίσκεψής του στο Σαράγεβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Ως πολιτικοί άνδρες, έχουμε αποστολή όχι να ορίσουμε το παρελθόν ή τα γεγονότα του παρελθόντος. Είναι να ορίσουμε το μέλλον», τόνισε ο τούρκος υπουργός, ο οποίος κατηγόρησε το Σαρκοζί ότι «εκμεταλλεύεται το αρμενικό ζήτημα ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών».

«Ο Σαρκοζί υιοθέτησε αυτή τη στάση πιθανότατα επειδή τρόμαξε με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία "δεν έχει θέση" εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. (fimotro)

------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.