Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ !!!)

Το Hellas-Orthodoxy παρουσιάζει ένα σπάνιο ντοκουμέντο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες: Την συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα της σφαγής το...

Το Hellas-Orthodoxy παρουσιάζει ένα σπάνιο ντοκουμέντο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες: Την συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα της σφαγής του Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου διαδραματίστηκε ένα από τα τραγικότερα και συνάμα εγκληματικότερα γεγονότα του Εμφυλίου Πολέμου.

Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος ταξίδεψε στην μαρτυρική πόλη, όπου με τη συνεργασία φίλων και πατριωτών κατέγραψε τα όσα έζησε ο ηλικιωμένος τώρα, έφηβος τότε που ακούγεται στο βίντεο: Η φρίκη, η κτηνωδία και το Ολοκαύτωμα χιλιάδων Ελλήνων από τους κομμουνιστές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, ξετυλίγεται και προκαλεί ανατριχίλα.

Άγνωστες πτυχές της σφαγής φωτίζονται και οι μύθοι των αμετανόητων σφαγέων καταρρίπτονται. Αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα και το απύθμενο μίσος εναντίον των απλών Ελλήνων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχων, γυναικόπαιδων και ολόκληρων οικογενειών που ξεκληρίστηκαν, από κάποιους που καυχώνταν ότι πολέμησαν "εναντίον του κατακτητή".

Ο καθένας, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η συγκεκριμένη μαρτυρία, ίσως ξεδιαλύνει τη σύγχυση που επικρατεί σε πολλούς σχετικά με τον Εμφύλιο και καταδείξει, επιτέλους, ποιοι ήταν οι θύτες και ποια τα θύματα.

6 σχόλια

  1. Φταιει αυτος που αφησε αφυλακτο το περασμα μπαρα στο Γραμμο το 49 , την εκαναν για αλβανια και δεν δικαστηκαν ΠΟΤΕ. Γιατι οι δολοφονοι ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ .
    (ο φιλος μου ο ταξιαρχος που πολεμησε στο γραμμο επαθε εγκεφαλικο , θα μου ελεγε,θα μαθω ομως..)

    Οσο για τον Βαγγο (τον Μαγγανα) δολοφονηθηκε με τεντωμενο συρμα στο υψος του λαιμου καθως περνουσε με τη μοτοσυκλετα του

    Ο ριζοσπαστης γραφει τακτικα για τους εκτελεσμενους κομμουνιστες στο λαζαρετο Κερκυρας ΠΟΤΕ ομως τα κατηγορητηρια !!!!!!
    Ετσι οι δολοφονοι που δεν την κοπανησαν τιμουνται μεχρι τις μερες μας ως ΗΡΩΕΣ ενω τα αθωα θυματα ξεχαστηκαν.

    ΟΙ αρης & ζαχαριαδης βρηκαν το τελος που τους αξιζε .

    Ο μελιγαλας ειναι ΕΝΑ απο τα απειρα εγγληματα του ΚΚΕ εκεινη την εποχη(41-49) αποδεικνειωντας οτι εκανε ΕΘΝΙΚΗ αντισταση αλλα υπερ του σλαβοβουλγαρικου ΕΘΝΟΥΣ και εναντιον της ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Οι αφελεις πιτσιρικαδες που μοιραζουν ριζοσπαστη ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ . Χρεος μας να τους τα πουμε και το αιματοβαμμενο αυτο μαγαζι να κλεισει για παντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ανατολικό μπλοκ τους σιχαίνονται τους βρωμιάρηδες. Εδώ είναι κράτος εν κράτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πολύ καλό βιβλίο το οποίο διάβασα πρόσφατα που περιγράφει με όνόματα και ημερομηνίες τα όσα διεδραματίσθηκαν στην Μεσσηνία απο το ΕΑΜ είναι το "Ματωμένες Μνήμες" του Γιάννη Μπουγά, εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ . Αυτά που περιγράφει από μαρτυρίες επιζώντων είναι φριχτά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ξεκινήσουν κανονικές δίκες πολύ σύντομα για όλους. Και όσοι μνημονεύουν αυτό το φρικιαστικό έγκλημα δημόσια, θα σαπίσουν στις φυλακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επανερχομαι(ανωνυμος 1) διοτι ο μελιγαλας ειναι ένα σημειο σταθμος και αντιπροσωπευτικο για τη δραση της ΑΝΤ -εθνικης αντιστασης του ΕΑΜ .ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΛΟΧΙΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ" να ενισχυσουν τον Αρη.

    Οι αποκαλουμενες γιορτες μισους πρεπει να ονομαστουν μνημης . Να κωδικωποιηθουν τα γεγονοτα , να γινουν αποδεκτα και γνωστα σε ολους (και ειδικα τους νεους κκεδες)στην βασικη τους δομη μεσω ιστοσελιδας κοινης αποδοχης.

    Αν δεν γινει αυτο , λυπαμαι που το λεω , θα τα ξαναζησουμε συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. apo tin mia o meligalas .. apo tin alli alla.. kai kai kai...

    ebale ton topo mas o tzorzil kai sfaxtike meta tin katoxi gia defteri fora... mas belane se emfilio kai alilofago8ikame kai meta apo 70 xronia sxedon milame kai ksinoume priges pou klinoune poli diskola...
    i palioteri pe8anane kai ixane stin kardiatous ton dixasmo tou benizelou me ton konstantino.....

    me teties paparies pirane ta pseftokoumounia to pano xeri ... basizomena ston dixasmo..
    ftani me ta palia la8i
    mono ELLADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.