Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΕΙΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ

... ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 23 Οκτωβρίου 1942: Μάχη του Ελ Αλαμέιν και η συμμετοχή της Ι Ελλ...

...
ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

23 Οκτωβρίου 1942: Μάχη του Ελ Αλαμέιν και η συμμετοχή της Ι Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας. Εκδηλώνεται η επίθεση των Συμμάχων, υπό τον Άγγλο Στρατάρχη Μοντγκόμερυ, κατά των Γερμανών και Ιταλών στην οχυρωμένη τοποθεσία Ελ Αλαμέιν στη Βόρεια Αφρική. Στην επίθεση συμμετέχει και η Ι Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (3 τάγματα Πεζικού και ένα σύνταγμα Πυροβολικού), υπό τον Συνταγματάρχη Παυσανία Κατσώτα, στην περιοχή Άγκαρ Ναγίλ, στο πλαίσιο της 50ής Βρετανικής Μεραρχίας. Η συμμετοχή της Ταξιαρχίας συνεχίζεται και στην καταδίωξη που ακολουθεί.

9 σχόλια

  1. http://www.youtube.com/watch?v=XbW52CaeSQM

    ΑΠΟΕΛ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου οι μεγαλυτεροι ανθελληνες,συνωμοτες "συμμαχοι",Αγγλοι,καθαρισαν τον ηγετη μας Μεταξα επρεπε μετα να τους συνδραμουμε,μηπως και χασουν το πολεμο...

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε οι Έλληνες (που είχαν και τους δύο γεννετικούς αδένες στο παντελόνι τους) κυνηγούσαν τους εχθρούς τους όπου τους εύρισκαν και δεν τους άφηναν σε χλωρό κλαρί. Σήμερα χορεύουν ζεϊμπέκικο και κάνουν κουμπαριές με αυτούς. "Πάσα ομοιότης με πράγματα και γεγονότα συμπτωματική και εντελώς τυχαία!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O papous mou polemise sto El Alamein, kai an zouse simera tha etreme apo tin orgi tou otan tha evlepe pws o agwnas tous kapilevetai apo akrodeksious apologites tou Metaksa. H elliniki istoria den einai idioktisia kanenos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tην επομενη φορα ας παμε με τους σωστους συμμαχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΙ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΜΙΑ! ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑ "ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ" ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ! ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ! ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΜΑ", ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΗ "ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΥΡΙΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΜΙΑ?" ΛΥΜΠΕΡΗΣ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ"! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ(ΟΝΟΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ-ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ)! ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ), ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ(ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ) ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΤΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ! ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @hellraiser.

    kai pioi einai aytoi?
    Ston BPP gia paradeigma na phgainame me tous Germanous?
    Ksereis pou 8a eixan ftasei tora thn Ellada pisteyo oi nikhthries Dynameis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:07
    Ανοιγεις ενα μεγαλο θεμα τωρα,αλλα επειδη ξερω που το πας θα σου πω αυτα που θελεις ν'ακουσεις.
    Γνωμη μου ειναι οτι η πολιτικη του Ιωαννη Μεταξα για ουδετεροτητα της χωρας μας ηταν η σωστοτερη,ακομα και μετα την νικη μας εναντιων των Ιταλων αν δεχομασταν την εκεχερια που μας προσφεραν οι Γερμανοι τα οφελη μας θα ηταν πολυ περισσοτερα κι ο φορος αιματος κατα πολυ μικροτερος.
    Και στην τελικη αναλυση ας καναμε οτι καναν και οι Τουρκοι,που το "παιζαν" σε διπλο ταμπλο και μολις ειδαν που εγερνε η πλαστιγγα προς το τελος του πολεμου πηγαν με τους συμμαχους.
    Ολα αυτα βεβαια ειναι απλα υποθεσεις κι οταν μιλαμε για ιστορια θα πρεπει να μιλαμε με γεγονοτα.
    Παντως εχω την διαισθηση πως αν συμμαχουσαμε με τον Γερμανικο λαο δεν θα μας αντιμετωπιζαν τοτε κι αργοτερα με την ιδια αχαριστια που μας αντιμετωπιζουν ακομη μεχρι σημερα οι Αμερικανοαγγλικογαλλοι και καλα συμμαχοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανενας αγαπητε ανωνυμε δεν μπορει να καπηλευτει τους αγωνες των Ελληνων.Η καπηλεια εχει υποσταση μονο σε πραγματα με δυνητικη αμφισβιτηση και αυτο δεν υφισταται γιατι εχει αποδειχθει ιστορικα,επομενως
    μην επικαλεισαι τον εν τιμη πολεμησαντα προγονο σου,επραξε το καθηκον του απεναντι στο Εθνος,δεν ηταν ομως ο σχεδιαστης του πολεμου.
    Θα σου πω τα γνωστα και τετριμμενα πλεον μηπως και ξεφυγουμε λιγο απο τον εθισμο σε εξαρτημενα αντανακλαστικα στο ακουσμα φρασεων η νοηματων που μπορει να μας φαινονται απο αφυσικα εως μιαρα.Για τους Αγγλους ποτε δεν ειμασταν μερος της φιλιας τους αλλα υπομοχλιο των μονιμων συμφεροντων τους οπως αποφθεγματικα εχουν τονισει οι ιδιοι.Η τουρκια,σαν γνησιο πτωματοβορο ληστρικομογγολικο συνοθυλευμα και γιατι και τα κτηνη εχουν ψυχη,αφυπνισε τις αντιναζιστικες της αρετες οταν ο πολεμος ουσιαστικα ειχε ληξει.Για την "μεγαλειωδη" αυτη πραξη της πιστευεις οτι την επιβραβευουν μεχρι σημερα οι "συμμαχοι" η γιατι αποτελει μερος των μονιμων συμφεροντων τους;
    Οπως εγω ο akrodeksios εξοργιζω τον παπου σου και εγω εξοργιζομαι περισσοτερο γιατι γι'αυτους η Ελλαδα ειναι αναλωσιμη χαριν των "μονιμων συμφεροντων" τους.Η επιχειρηση Μαριτα καθυστερησε για πανω απο τεσσερεις εβδομαδες την επιχειρηση Μπαρμπαροσσα με χρονικο ισοδυναμο για ανακτηση επιχειρησιακης ισορροπιας δυο μηνων,μικρο μεν διαστημα αλλα καθοριστικο για την εκβαση του πολεμου αρα το που θα μας πηγαινανε οι νικητριες δυναμεις ειναι σχετικο και παιρνει πολλη κουβεντα.Μετα ακολουθησε η συνδρομη μας στον ετερο ομογαλακτο στη Κορεα.Τελεια!
    Το τιμημα; Αφελληνισμος της Πολης,προδοσια της Κυπρου,Ιμια,Οτσαλαν,Θρακη,Αιγαιο,Σκοπια,"Τσαμουρια", Θελεις και αλλα;
    Οσο για Τον Μεταξα,δεν χρειαζεται απολογητες.Η ιστορια τα γνωριζει,οχι βεβαια εκεινη της κυριας Ρεπουση.
    Τελειωνοντας να δεχθω το μαρτυριο της akrodeksias μου διαπομπευσης μια και δεν σταθηκα ικανος να ειμαι ενας πραγματικα soft υγιεινος δεξιος με αριστερα πολυακορεστα.
    Καληνυχτα!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.