Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

... ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ Ο ΠΡΟΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΗΛΑΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ Μετά την ...

...
ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ Ο ΠΡΟΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΗΛΑΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ

Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, ο Πολωνοεβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη. Πριν όμως είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία όπου και παντρεύτηκε μιά εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μιά κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου. Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη. Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα. ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Φον ντερ Γκόλτς. Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πανέξυπνος και χαρισματικός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές. Ένας τάφος που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά. Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει!
"ΣΤΟΧΟΣ"

(Στην φωτογραφία η Σοφία Μινέϊκο και ο Γεώργιος Παπαναδρέου πριν την εγκαταλείψει με τον μικρό Αντρεά στην αγκαλιά, κάτι που οι Μινέϊκο ποτέ δεν ξέχασαν... Και μην μας πεί κανείς ότι το «Μηχανικό» δεν πολεμάει...)

15 σχόλια

  1. Βεβαια μισες αληθεις λες Στοχε!

    Ο Μινεικο μπορει να εφτιαξε τα οχυρωματικα σχεδια αλλα ειναι αυτος που ειπε ολα τα μυστικα της οχυρωσης στον Ελληνικο Στρατο!

    Χωρις αυτη την πληροφορια η Ηπειρος δεν θα ειχε απελευθερωθει!

    και εν τελει αν δεν ηταν αυτος θα ηταν καποιος αλλος! Χωρις να ειναι σιγουρο οτι ο αλλος θα εδινε αυτες της πληροφοριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ξέρω αυτή την ιστορία. Επίσης την ξέρουν και οι διαβασμενοι πασοκσήδες. Οταν τους το αναφερεις αυτό σου απανταν και καλα οτι στο τέλος ο Μινεικο προδωσε τα σχέδια των οχυρώσεων στους Ελληνες και τους βοηθησε με τις πληροφορίες του. Μπαρούφες! Επίσης πρεπει να καταλαβουμε ότι ο γιωργάκης ειναι μόλις κατα 25% ελληνικης καταγωγης. Γιαγια εβραία, μάνα αμερικανίδα (μονο?) άρα το ελληνικου αίματος ειναι μόνο 25%!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά αυτά που γράφεις Στόχε (σε εμένα ήταν γνωστά), αλλά ο Ελληνικός Στρατός δεν ΠΡΟΕΛΑΜΒΑΝΕ, αλλά προήλαυνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ Η "ΠΑΤΑΤΑ" ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. ΟΣΟ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΜΛΙΖΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΝΕΊΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ, ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν νομιζουν καποιοι οτι οι εβραίοι κινουνται απο φιλελληνικα αισθηματα ειναι βαθια νυχτωμενοι. ακομη και αν εδωσε τα σχεδια των οχυρωσεων στον ελληνικο στρατο (πηγη που αναφερει κατι τετοιο υπάρχει?) σίγουρα θα το έκανε γιατι εβλεπε στο άμεσο μέλλον ποιος θα ηταν ο νικητης και ήθελε να τα εχει καλα με αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν τις ιστορίες και πληροφορίες που γράφονται στο διαδικτυο μπορουσε να τις πληροφορηθει ο απλός ελληνας απο την τηλεοραση τα πραματα θα ηταν διαφορετικα. δυστυχως τα μμε παιζουν βρωμικο παιχνιδι και μια τετοια ιστορια δε θα την πουν ή θα πουν την εκδοχη που τους συμφερει. Ο κ. Καραμανλης γιατι δε ρωταει στο debate της τριτης τον κ. παπανδρεου για την περιβοητη δηλωση του στην καναδικη εφημεριδα? "καλυτερα να δωσουμε λιγα στρεμματα γης για να κοιμομαστε ήσυχοι" Εχει το σθενος ο κ. Καραμανλης να το αναφερει?Κατι τετοιο μπορει να φερει τα πανω κατω αλλα μαλλον δεν θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στοχε αντιδρας ασχημα μια που μαλλον πιαστηκες απροετοιμαστος. Το οτι ο Μινεικο εδωσε τα σχεδια της οχηρωσης στον τοτε Διαδοχο ειναι το ιδιο γνωστα με την ιστορια που αναφερεις. Θα σου προτειναν να αποταθεις στην Ιστορικη Υπηρεσια του Στρατου να σου δοσουν προσπελαση στα Αρχεια!
    Ειναι πολυ γνωστο οτι η καταλυψη του Μπιζανιου ηταν δυσκολο επιχειρημα και χωρις αυτην την πληροφορια τα Γιαννενα θα ηταν τωρα οθωμανικα!
    Αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζετε και πολυ σκεψη να δεις αυτα που λεω! Το πιος ηταν ο Μινεικο ηταν τα χρονια εκεινα πολυ πιο γνωστο απο οτι ηταν τωρα. Το οτι του δωθηκε η δυνατοτητα εγκαταστσης και μαλιστα νυμφευθηκε σημαντικο πολιτικο της εποχης δεν ειναι καθολου ασυμβιβαστα με αυτο που στην αρχη ειπα. αλλωστε ειχαμε αρκετους Εβραιους τοτε μεσα στην χωρα δεν ειχαμε αναγκη εισαγωγης και αλλων, και ας μην ξεχναμε οτι πολυ τοτε και ιδιως στην Θεσσαλονικη εφευγαν για παλιστινη! Τωρα βεβαια να ο Μινεικο εδωσε τα σχεδια στην Ελλαδ σαν μερος Σιωνιστικου Σχεδιου αυτο ειναι αλλο θεμα. Αλλα δεν μπορω απο την ιστορικη συνεχεια να το δω!

    Σιγουρα ο Γιωργακης για πολλους λογους δεν ειναι οτι καλυτερο για το μελλον της ελλαδας αλλα το να λεμε μισες κουβεντες μπορει να γυρισει και μπουμερανγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και κατι αλλο Στοχε η Συμπεριφορα του Γ Παπανδρεου (του συζυγου Μικεικο οχι Γιωργακη) μπορει να ειχε ακρως πολιτικαντικες διαστσεις αλλα εθνικα μιλωντας μπορεις για λιγα να τον κατηγορησεις. και μιλω και για την σταση του στον Συμοριτοπλεμο αλλα και αργοτερα το '60 σε σχεση με την Κυπρο!

    Το οτι ο Γιωργακης μαλλον ειναι πολυ διαφορετικος απο τον Γεωργιο ειναι μια αλλη ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:
    «Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

    Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!

    Και για να κλείσουμε το θέμα περί πατριωτών και πατριωτισμού θα αναφέρω μια δήλωση της μητέρας του σημερινού εν δυνάμει πρωθυπουργού, κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας (αναδημοσίευση από τις ΕΙΚΟΝΕΣ της Ελένης Βλάχου) όπως την αναδημοσίευσε ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ του Ρίζου (2-3-2004).
    Είπε λοιπόν η προεδρομήτωρ κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου: " Η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος , που θα ήταν ακόμα καλύτερο αν κατοικείτο από Αμερικανούς".

    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΟΡΙΑ: Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙ-
    ΝΕΙΚΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΘΥ- ΠΟΥΡΓΟΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ
    ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΙΣΩ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ
    ΤΟΥ Γ.Π. ΚΑΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Ι-
    ΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ
    ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ!ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΦΛΗΤ
    "ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ" ΑΥΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H EFIMERIDA STOXOS EKDIDETE APO EKDOTES KAI DIMOSIOGRAFOUS KATHIKIA KAI XOUNTIKOUS ESIS DEN ISASTAN ME THN XOUNTA KARFIA OUST KOPROSKILA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στόχε, το τι ήταν ο πατέρας, ο παππούς και πολύ περισσότερο ο προπάππους καθ' ενός, λίγη σημασία έχει. Μεγάλη σημασία έχει τι είναι ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι "μαέστροι" της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης, χτύπησαν πάλι, αναβαθμίζοντας τον προπάππο του ΓΑΠ σε ...εθνικό ήρωα. Οι βασικοί συντελεστές της εκπόρθησης του Μπιζανίου όμως ήταν οι εξης: 1)Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης που με τις παραπλανιτικές κινήσεις του 1ου Συντάγματος Ευζώνων που διοικούσε κατέλαβε αιφνιδιαστικά τις νότιες παρυφές της πόλης των Ιωαννίνων, αναγκάζοντας τον Εσσάτ πασά ο οποίος νομίζοντας ότι το μέτωπο είχε καταρρεύσει, να ζητήσει εσπευσμένως συνθηκολόγηση, και 2)ο Νικόλαος Μιζαντζιόγλου ή Νικολάκης Εφέντης από την Σμύρνη, υπολοχαγός του Βεήπ Μπέη. Είχε προσηλυτιστεί με επιτυχία, από τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Γερβάσιο. Σ' αυτόν μεταβίβαζε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα τούρκικα οχυρά, τα πυροβόλα, και ειδικά το πυροβολείο "Σκύλλα" που ήταν αδύνατον να ανακαλυφθεί,(Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από την Πολεμική Έκθεση Νο 879/3-1-1913.) και έτσι ο Εληνικός Στρατός κανόνιζε τις ενέργειές του. Ο Βελισσαρίου έπεσε στην μάχη της Τζουμαγιάς στις 13/6/1913, ενώ ο Νικόλαος Μιζαντζιόγλου μαζί με την οικογένειά του εκτελέστηκαν με φριχτά βασανιστήρια από τους Τούρκους όταν σαν αιχμάλωτος πολέμου επέστρεψε στην Σμύρνη με την ανταλλαγή τω αιχμαλώτων του 12-13, λόγω κακής εκτίμησης του ΓΕΣ ότι θα μπορούσε να φανεί ακόμα χρήσημος. Την δράση του Μιζαντζιόγλου είχε κάνει γνωστή μετά τον πόλεμο "Λόγω της υπό έξάλλον ενθουσιασμό για τον πατριωτισμό του ακριτομυθίας των Ελλήνων (δημοσιογράφος Κοντοφώτης της εφημερίδας «Πατρίς»), ύστερα από τη άλωση του Μπιζανίου. Αυτή είναι η ιστορική και τεκμηριωμένη αλήθεια. Όλα τ'άλλα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας σαν και εκείνη την "ταξιαρχία φάντασμα" που πολέμησε το 40 στα βορειοπειρωτικά βουνά και ακόμα την ψάχνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 100.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ(Rokfeller) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1974 ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΠΟΥ ΞΑΝΑΧΡΕΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ(ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΞΟΦΛΗΣΕΙ)

    ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ -ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΤΕ`Ι`ΝΤΙΠΑΤΜΕΝ
    16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1964 -ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    ΣΤΟ google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://zeidoron.blogspot.gr/2012/02/16719

    http://www.larissaonweb.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-1974-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7/64.html
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.