Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.

... ΣΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΞΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ .. Από την περασμένη εβδομάδα (Μεγάλη Πέμπτη) βρίσκεται υπόψιν του Έ...

...
ΣΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΞΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
..
Από την περασμένη εβδομάδα (Μεγάλη Πέμπτη) βρίσκεται υπόψιν του Έλληνα πρωθυπουργού η επιστολή των 5 διωκώμενων Βορειοηπειρωτών που δημοσιεύεται μόνο στον "Στόχο" που κυκλοφορεί. Η επιστολή συντάχθηκε πριν γίνει γνωστή η απόφαση των Αλβανικών Δικαστηρίων για τον Δήμαρχος της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο κι έρχεται να προσθέσει στις γνώσεις για τις εξοντοτικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από τους Αλβανούς εναντίον της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στην Βόρειο Ήπειρο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους! Κι όλα αυτά λίγο πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα. Ολόκληρη η επιστολή των 5 διωκώμενων (που αποτελεί έναν λόγο παραπάνω να βρεθούμε την Δευτέρα το απόγευμα δίπλα στα αδέρφια μας που το ζητάνε) Βορειοηπειρωτών έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: Γραφείο Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ 5 ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΙΟΝΩΤΙΚΩΝ

Αξιότιμε κύριε πρωθύπουργε,

Τον Νοέμβριο του 2003, μετά την εκλογή του Έλληνα Δήμαρχου Βασίλη Μπολάνου στην Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου, οι Αλβανικές αρχές αντέδρασαν με την δίωξη πέντε Ελληνών μειονοτικών, που πανηγύρισαν με Εθνικά αντανακλαστικά την νίκη αυτή.
Συνέταξαν άμεσα κατηγορητήριο και εξέδωσαν μάλιστα ένταλμα σύλληψης -ώστε να δυσχεράνουν την υπερασπιστική τακτική των κατηγορουμένων που ζούν και εργάζονται στα όρια του Ελληνικού Κράτους- καταδικάζοντας τους στην ουσία σε ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΞΟΡΙΑ από τις πατρογονικές τους εστίες, με νομικές μεθοδεύσεις που διαρκούν εως σήμερα
Στο κατηγορητήριο πλέον της ανάκρουσης τοιυ Ελληνικού Εθνικού Υμνού και της ανάρτησης Ελληνικών σημαιών, προστέθηκαν ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες περί προσβολής αλβανικών συμβόλων και άλλα συναφή.
...
Οι πέντε Βορειοηπειρώτες, μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου καταδικάστηκαν πρωτοδίκως τον Σεπτέμβριο του 2004 σε 3,5 χρόνια φυλακή έκαστος. Μετά την απόφαση αυτή οι 5 ομογενείς μας, μέσω των δικηγόρων τους, προσέφυγαν σε δευτεροβάθμια δικαστήρια της Αλβανικής πολιτείας, όπου και έπειτα από 36 (τριάντα έξι!!!) αναβολές, υπαιτιότητα της Αλβανικής πλευράς, καταδικάστηκαν και πάλι σε 3,5 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, τον Ιούλιο του 2006.
...
Ακολούθησε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο Τιράνων όπου και εκεί ύστερα από 3 αναβολές, η απόφαση που εξεδώθη στις 4 Φεβρουαρίου του παρόντος έτους παρέμεινε ως έχει, χωρίς να δίνεται στην ουσία, καθ' όλη την διαδικασία, δικαίωμα υπεράσπισης στους κατηγορουμένους. Η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί από την Αλβανική Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα οι καταδικασμένοι, οι οποίοι τυγχάνουν και Ελληνες Πολίτες, να παραμένουν σε ΟΜΗΡΙΑ, αδυνατώντας να πράξουν τα δέοντα.
Επ' ευκαιρίας της επισκέψεως σας στην Αλβανία, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημέρωσουμε επί του θέματος, γνωρίζοντας την ευαισθησίας για Εθνικά ζητήματα και ζητώντας από εσάς να μεριμνήσετε ώστε να πάψει επι τέλους αυτή η αδικία που συντελείται εις βάρος μας.
Υ.Γ. Το θέμα έχει περιέλθει, με ανάλογες παρεμβάσεις και επιστολές και στους αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Υπηρεσίες.
..
Κωνσταντίνος Λάζαρης
Άγγελος Κοκαβέσης
Ευάγγελος Κολήλας
Φρέντι Μπελέρης
Σοφία Ράπο

7 σχόλια

  1. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ - ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ !!
    ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ^ΑΛΒΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ !!
    ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΣ

    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟ^ΑΛΒΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδιά ησυχία μην τους χαλάσουμε τον ύπνο....Επιβιώσαμε 400 χρόνια σκλαβιάς για να έρ8ουν και να μας αποτελειώσουν οι 300 της Βούλης (των Ελλήνων)...Ποιά Βόρειος Ήπειρος και αρλούμπες...εμείς είμαστε Ευρωπ(έ)οι και έχουμε να δώσουμε πολλά...Εκτός απο Β.Ήπειρο έχουμε και Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Κύπρο, Αττική στους Τουρκαλβανούς, Κρήτη στους Σιωνιστές κτλ...Μπράβο μας...τα πάμε περίφημα....

    Χριστόδουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώθηκαν οι άνθρωποι! Στον Καραμανλή βρήκαν να παραδώσουν την επιστολή τους; Αυτός ο μουρόχαυλος είναι στο τέλος της πολιτικής του καριέρας πια και ούτως ει άλλως, η υπόθεση της Β. Ηπείρου δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Ανεξάρτητη και αυτόνομη Βόρεια Ήπειρος (και μετά ένωση με την Ελλάδα)! Τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε Κ.Καραμανλη δειξε μας οτι εισαι Ελληνας και ηγετης.
    Γιατι, το οτι σε ψηφησαν περισσοτεροι ασχετοι και κουκια ,απο τους αλλους ομοιους των αλλων μαντριων δεν
    λεει και τιποτα.
    Οι ηγετες οδηγουν δεν οδηγουνται.
    Αλλα και να κανεις το καθηκον σου εγω και παλι δεν θα μετεχω στην εκλογη του αρχοντα.
    Ευχομαι ομως ολοψυχως να ειμαι λαθος και εσυ ο σωστος και να δουμε την Πατριδα μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ.
    Αντε και θα σου ζητησω δημοσιως συγχωμη μεσα στην Αγια του Θεου Σοφια στην Κωσταντινουπολη.
    Ο καιρος γαρ εγγυς.
    Ειναι καιρος αλλωστε μετα ολα αυτα τα χρονια στην πολιτικη η Οικογενεια Καραμανληδων να κανει αυτο που δεν ετολμησαν οι αλλοι.
    Και εσυ θα περασεις στην ιστορια μας ωσαν πατριωτης και ουχι σαν πολιτικαντης.
    Και εγω ειμαι ετοιμος να κανω το καθηκον μου ωσαν Ε.Α ΛΟΚ.
    Λυκουργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.