Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιστρέφει το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου - Αποκάλυψη από τον Μητροπολίτης Χαλκίδος

  Μέγιστη στιγμή για τους απανταχού Χριστιανούς, τόσο στη χώρα μας, όσο και για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη, αποτελεί η αποκάλυψη του Μητροπ...

 


Μέγιστη στιγμή για τους απανταχού Χριστιανούς, τόσο στη χώρα μας, όσο και για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη, αποτελεί η αποκάλυψη του Μητροπολίτη Χαλκίδος σε χθεσινή εκδήλωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται η επιστροφή τμήματος της δεξιάς χειρός του Οσίου Ιωάννου.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο Μητροπολίτη σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου. Την Εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος-Π.Ε. Ευβοίας, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Χαλκίδος.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία έκλεισε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο και όλους τους παρισταμένους, ανέφερε μαρτυρίες της παρουσίας και της συμβολής του Οσίου Ιωάννου στη ζωή των ανθρώπων, ανακοίνωσε την επιστροφή τμήματος της δεξιάς χειρός του Οσίου Ιωάννου και παρότρυνε όλους τους παρόντες να είναι ομολογητές, κατά το παράδειγμα του Οσίου Ιωάννου, δηλαδή, μακριά από φανατισμούς, αλλά με αληθινό θάρρος, να αγωνίζονται να κρατούν την Πίστη τους, ως θεμέλιο σωτηρίας.

«Θα είδατε και το ξέρετε ότι από το Ιερό Λείψανο λείπει του δεξί του χέρι κι αυτό έχει αντικατασταθεί από ένα χρυσό ομοίωμα. Το συγκλονιστικό είναι πως στη φετινή πανήγυρη του Αγίου θα έχουμε το χέρι του πίσω στο προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη στο Νέο Προκόπιο. Είχε περιέλθει σε γνώση μου ότι μια οικογένεια ευσεβών Χριστιανών και μάλιστα απόγονοι ιερατικής οικογενείας, έχουν το λείψανο του Αγίου, το δεξί του χέρι και το οποίο το περιποιούνται με ιδιαίτερη ευλάβεια. Και προσπάθησα μέσω του ιερέως, πνευματικού τους πατρός, να τους συστήσω να το φέρουν στον Όσιο Ιωάννη. Προς τούτο ζήτησα και τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου και πράγματι συνέβαλε προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πράγματι η κυρία από τα δύο αδέλφια επισκέφθηε την Ιερά Αρχιεπισκοπή και μετέφερε εκεί το λείψανο, το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη, το οποίο προσκύνησε ο Αρχιεπίσκοπος με πολλή συγκίνηση. Και έτσι θα έχουμε αυτή τη μεγάλη χαρά. Μίλησα χθες με τον Μακαριώτατο θα μας το φέρει ανήμερα», είπε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

«Υπάρχουν πολλοί νέοι που διστάζουν να εκδηλώσουν την πίστη τους και χρειάζονται τον παραδειγματισμό και την ενθάρρυνση από μεγαλύτερους. Να συντονιστούμε με την καρδιά του Αγίου Ιωάννου, που δεν πούλησε τη ψυχή του και την ελευθερία του για να έχει ευμάρεια και πλούτη», πρόσθεσε.

Μαγνήτης ο Όσιος Ιωάννης Ρώσος

«Ο Όσιος Ιωάννης είναι για την Μητρόπολη Χαλκίδος ότι η καρδιά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στέκεται εδώ σιωπηλός, αλλά λειτουργεί ως μαγνήτης, ο οποίος μαγνητίζει πραγματικά ανθρώπους από όλα τα σημεία της γης. Σκέπτομαι πολλές φορές πόσα χείλη έχουν ασπασθεί αυτές τις εικόνες. Με πόσα δάκρυα έχουν ποτιστεί αυτές οι εικόνες, αλλά και με πόσους κόπους, με τι λαχτάρα αυτοί οι άνθρωποι τις έφεραν εδώ, στην καινούρια τους πατρίδα χωρίς να λησμονήσουν την παλιά», είπε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε.

«Ο Ιωάννης έμεινε δούλος σωματικά, ψυχικά δεν υποδουλώθηκε ποτέ. Και το κατάφερε αυτό γιατί είχε υποδουλώσει τον εαυτό του εκουσίως σε Εκείνον, ο οποίος Θεός ων έγινε δούλος για την σωτηρία των δούλων του»

Ενδιαφέρον έχει μια ιστορία για το πώς κοινώνησε ο Όσιος από ένα μήλο. Όπως αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ ο ιερέας που πήγε να τον κοινωνήσει έκρυψε την Κοινωνία σε ένα μήλο. Τον βρήκε να κείτεται σε κοπριές. «Μετά την Θεία Κοινωνία έγειρε το κουρασμένο του σώμα και έκλεισε τα μάτια του για πάντα. Η ημερομηνία ήταν 27 Μαΐου 1730»

Μίλησε για το άφθαρτο του λειψάνου του Οσίου Ιωάννου και ενημέρωσε ότι έρχονται και αλλόπιστοι, μουσουλμάνοι να τον προσκυνήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μητροπόλεως Χαλκίδας κάθε χρόνο στην μνήμη του Αγίου έρχονται με τα πόδια 2.500-3000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.