Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν; Τροποποίησε τον κανονισμό περί «Κινητοποίησης σε εμπόλεμη κατάσταση»!

 Με την μεταμεσονύκτιο χθεσινή τροποποίηση του κανονισμού περί «Κινητοποίησης  σε εμπόλεμη κατάσταση»  η οποία δημοσιοποιήθηκε το πρωι στο Φ...


 Με την μεταμεσονύκτιο χθεσινή τροποποίηση του κανονισμού περί «Κινητοποίησης  σε εμπόλεμη κατάσταση»  η οποία δημοσιοποιήθηκε το πρωι στο ΦΕΚ την απόφαση για επιστράτευση δεν την λαμβάνει πλέον το υπουργικό συμβούλιο αλλά ο Erdoğan.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του Erdogan με την τροποποίηση του «Κανονισμού Επιστράτευσης και Κατάστασης Πολέμου». Ειδικότερα: 
• H απόφαση για κήρυξη πολέμου καθώς και για γενική ή μερική επιστράτευση «σε περίπτωση πολέμου ή εξέγερσης, ή ισχυρής ή ενεργής στάσης κατά της πατρίδας ή της Δημοκρατίας ή εμφάνισης συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της χώρας και του έθνους στο εσωτερικό ή/και το εξωτερικό» μεταβιβάζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο στον Πρόεδρο. Η σχετικά απόφαση δημοσιεύεται άμεσα σε ΦΕΚ και υποβάλλεται αυθημερόν προς κύρωση από το τουρκικό Κοινοβούλιο. 
• Το Υπουργείο Άμυνας και η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ενημερώνονται από συμβολαιογράφους για την κατάσταση οχημάτων και μηχανημάτων προς επίταξη. Με την κήρυξη της επιστράτευσης, οι ιδιοκτήτες τους υποχρεούνται να τα παραδώσουν μέσα σε έξι (6) ώρες.

Κάτι έχει πάλι στο μυαλό του ο Πρόεδρος...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.