Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «Μάριος» από το «Κωνσταντίνου & Ελένης» είναι ο ηθοποιός που εμπλέκεται στις κλοπές αυτοκινήτων...

   Σαν κεραυνός έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι πίσω από τη συμμορία με τις 40 κλοπές οχημάτων, βρίσκεται ο πρώην ηθοποιός το...

  



Σαν κεραυνός έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η είδηση ότι πίσω από τη συμμορία με τις 40 κλοπές οχημάτων, βρίσκεται ο πρώην ηθοποιός του δημοφιλούς σήριαλ στα τέλη της δεκαετίας του90′, “Κωνσταντίνου & Ελένης”, Νίκου Γαρυφαλλάκη

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης ήταν ένα από τα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια για πάνω από 40 κλοπές οχημάτων στην Αττική με παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνάει τις -980.000- ευρώ.

Τα δύο αδέρφια και οι κλοπές

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, βασικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζαν δύο αδέρφια. Ο ένας ο οποίος εμφανίζεται και ως ο «αρχηγός» της συμμορίας, ήταν ιδιοκτήτης ενός συνεργείου-φανοποιείου στα Άνω Λιόσια και ήταν ο αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης.

Το φανοποιείο του αποτελούσε ουσιαστικά την «έδρα» της ομάδας καθώς στον χώρο αυτό μεταφέρονταν τα οχήματα όταν επρόκειτο να πλαστογραφηθούν, ενώ παράλληλα ο άνδρας παραλάμβανε εκεί αποσυναρμολογημένα εξαρτήματα οχημάτων και φρόντιζε για την περαιτέρω διάθεσή τους.

Επίσης χειρίζονταν προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών στις διαμεταφορικές εταιρίες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τις εταιρείες που ήλεγχε, ενώ διαχειριζόταν και τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά στον αδερφό του, ήταν ιδιοκτήτης μίας εκ των εταιρειών που λειτουργούσαν ως «όχημα» για τις παρανομίες της ομάδας και είχε κομβικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Τα διαλυτήρια

Αναφορικά με τα άλλα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν, οι ρόλοι τους ήταν οι εξής: Ένας από τους συλληφθέντες είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία αυτοσχέδιου διαλυτηρίου.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους στα επί μέρους ανταλλακτικά τους. Όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο των εργασιών του τα παρέδιδε με ένα βαν στο συνεργείο – φανοποιείο του «αρχηγού».

Παράλληλα δύο έτερα μέλη της ομάδας που επίσης συνελήφθησαν, αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν τα οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης. Σε καθημερινή βάση οι δύο άνδρες έβγαιναν «βόλτα» με ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν νέα αυτοκίνητα – στόχους.

Αφού αφαιρούσαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή σε μία κρυψώνα ενός χωμάτινου οικοπέδου στάθμευσης στου Παπάγου, για να μην ανευρεθούν. Μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, τα μέλη της οργάνωσης τοποθετούσαν στα αυτοκίνητα πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών Αρχών και τα παρέδιδαν στον «αρχηγό» για τα περαιτέρω.


Ο έκτος συλληφθείς διέθετε και αυτός συνεργείο αυτοκινήτων στις Αχαρνές και πλησίον αυτού σε ανώνυμη οδό σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη από τσίγκους και μεγάλη διπλή πόρτα, λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων. Τον χώρο του αυτοσχέδιου διαλυτηρίου επισκέπτονταν τακτικά ο φερόμενος ως «αρχηγός» με ένα βαν και φόρτωνε ανταλλακτικά αυτοκινήτων πληρώνοντας για την αποσυναρμολόγηση των αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.