Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι παιδόφιλοι στο Facebook: Ο καθηγητής, ο σμηνίας και ο πρόσκοπος που ψάρευαν ανήλικους στα social media

   Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανηλίκων, κατά κανόνα κοριτσιών, που πέφτουν θύματα «ψαρέματος» επιτήδειων στο Facebook, οι οποίοι επ...

  



Καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των ανηλίκων, κατά κανόνα κοριτσιών, που πέφτουν θύματα «ψαρέματος» επιτήδειων στο Facebook, οι οποίοι επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.

Οι δράστες προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα και είναι, μεταξύ άλλων, καθηγητές Γυμνασίων, στρατιωτικοί, πρόσκοποι κ.ά., ενώ εμφανίζονται με ψευδώνυμα.

Στο Facebook, συνήθως, διατηρούν ψεύτικο προφίλ και δηλώνουν πολύ μικρότερη από την πραγματική ηλικία τους, έτσι ώστε να μπορούν ευκολότερα να προσελκύσουν τα ανήλικα θύματά τους.

Σε όσες υποθέσεις «ψαρέματος» αποκαλύπτονται, και συνήθως αυτό γίνεται από τους γονείς, οι δράστες οδηγούνται αρχικά στην Αστυνομία και στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη.

Πρόσφατα τον Αρειο Πάγο απασχόλησαν τρεις περιπτώσεις «ψαρέματος» ανηλίκων μέσω Facebook. Η πρώτη ήταν από καθηγητή Μουσικού Σχολείου προς μαθήτριές του, η δεύτερη από στρατιωτικό (σμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας) προς δύο 13χρονα κορίτσια και η τρίτη από ενήλικα, πρώην πρόσκοπο, προς αγοράκι 14 ετών. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις οι αρεοπαγίτες αρνήθηκαν να μειώσουν τις ποινές-χάδι που τους έχουν επιβληθεί.

Μουσικός Σχολείου

Ο καθηγητής δίδασκε μαθήματα Μουσικής και Χορωδίας σε Γυμνάσιο Μουσικού Σχολείου. Ωστόσο, έστελνε μηνύματα μέσω Facebook με στοιχεία χρήστη «S.Z.» σε μαθήτριά του, στα οποία της έλεγε ότι «είναι ερωτευμένος μαζί της, ότι θα χωρίσει τη γυναίκα του γι’ αυτήν, ότι έχει πολύ ωραίο σώμα, ότι τρελαίνεται μαζί της, ότι θέλει να την αρπάξει και να τη ζουλήξει και ότι στις εκδρομές θα κοιμούνται μαζί, ενώ την πίεζε να συναντηθούν».

Αλλες φορές ανέφερε: «Σε αγαπώ, ψυχή μου...», «σε φαντάζομαι ξαπλωμένη... τόσο γλυκιά εικόνα...», «σε αγαπάω, θεά μου!!!», «είσαι υπέροχη! κατάλαβέ το!!!», «είμαστε τσαχπίνηδες».

Δεν παρέλειπε να της ζητάει να πάει να τον βρει στη σχολική αίθουσα σε ώρες που είχαν κενό ώστε να είναι μόνοι, ενώ άλλη φορά μέσα στο γραφείο του της είχε πιάσει τα πόδια στο ύψος του μηρού. Παράλληλα, επιχειρούσε πολλές φορές να την αγκαλιάσει και κάποιες φορές την είχε φιλήσει στον λαιμό. Ομως, ένα βράδυ που η μαθήτρια κοιμόταν και είχε αφήσει ανοικτή τη συνομιλία της με τον καθηγητή στο Facebook, η μητέρα της διάβασε τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει. Και την επόμενη μέρα η μητέρα ζήτησε εξηγήσεις από την κόρη της, η οποία της είπε τι συμβαίνει.

Η μητέρα πήγε στο σχολείο και ανέφερε το περιστατικό στον διευθυντή. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό και αμέσως άνοιξαν τα στόματα μαθητριών που είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο καθηγητή, καταγγέλλοντας ανάλογα περιστατικά. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.