Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Σόφια επιδιώκει να αποκαταστήσει τα βουλγαρικά μνημεία στην επικράτεια των Σκοπίων

   «Για να επενδύσουμε στην αποκατάσταση (βουλγαρικών) μνημείων, χρειαζόμαστε άδεια από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και εργαζόμαστ...

  



«Για να επενδύσουμε στην αποκατάσταση (βουλγαρικών) μνημείων, χρειαζόμαστε άδεια από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».



Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ κατά τη διάρκεια του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός» Στάνισλαβ Μπογκντάνσκι σχετικά με την αποκατάσταση και συντήρηση των βουλγαρικών στρατιωτικών νεκροταφείων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και ποιοι είναι οι στόχοι του Υπουργείου Άμυνας φέτος σε αυτό το θέμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο διάλογος με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ήταν πολύ δύσκολος, τόνισε ο Ταγκάρεφ. 

«Ταγκάρεφ: Εάν το επιτρέψουν τα Σκόπια, θα επενδύσουμε περισσότερα στην αποκατάσταση μνημείων»

Ο Υπουργός εξήγησε ότι είχε εκδώσει εντολή με την οποία συγκροτήθηκε μόνιμη διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών για τον συντονισμό της πολιτικής των δύο τμημάτων σχετικά με τη διατήρηση της βουλγαρικής στρατιωτικής ιστορικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, με την οποία οι προσπάθειες για την απόκτηση αδειών για τα χαρακτηρισμένα μνημεία και στόχους προτεραιότητας θα συνεχιστούν, γράφει το BTA.

Φέτος θα επενδυθούν κονδύλια ύψους 200.000 λέβα για την προστασία στρατιωτικών μνημείων και νεκροταφείων, αποφάσισαν οι βουλευτές στα τέλη του περασμένου έτους όταν ψήφισαν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έχει δημιουργηθεί ένας οργανισμός για να εφαρμόσει την απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ξοδεύοντας το επιπλέον ποσό που μας δόθηκε, είπε ο υπουργός Ταγκάρεφ.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.