Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουρδική Περιφέρεια: Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιδιώκει μεταρρύθμιση του κουρδικού στρατού Πεσμεργκά

   Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ιρακινής κουρδικής περιφερει...

  



Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ιρακινής κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης (KRG) συναντήθηκαν στο Ερμπίλ για να συζητήσουν τη μεταρρύθμιση των Πεσμεργκά και την ήττα του ISIS.

Αναφέρθηκε ότι στη συνάντηση επετεύχθη συμφωνία σχετικά με μια κοινή μακροπρόθεσμη δέσμευση να ενωθούν οι δυνάμεις των Πεσμεργκά και να διασφαλιστεί η μόνιμη ήττα του DAESH.

Ωστόσο, τα προβλήματα μεταξύ των κουρδικών κομμάτων KDP και PUK εξακολουθούν να επηρεάζουν τη διαδικασία ενοποίησης των Πεσμεργκά.






Το Πεντάγωνο δημοσίευσε κοινή γραπτή ανακοίνωση με την Προεδρία της Κουρδικής Περιφέρειας – KRG .

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την KRG πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής Διευθύνσεων Πεσμεργκά στην Προεδρία της KRG στο Ερμπίλ στις 29 Ιανουαρίου.

Αναφέρεται στη δήλωση ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να αξιολογηθεί η πρόοδος σχετικά με τους μεταρρυθμιστικούς στόχους των Πεσμεργκά που καθορίζονται στο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και του Υπουργείου Πεσμεργκά της KRG, το οποίο ανανεώθηκε το 2022.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο Πεσμεργκά έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο προς τη μεταρρύθμιση της οικονομικής δομής και της εξουσίας και υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στον ιρακινό λαό, συμπεριλαμβανομένου του λαού της KRG, ενώ οικοδομούν ένα ισχυρό, σταθερό και κυρίαρχο Ιράκ.

Τα προβλήματα μεταξύ του κύριων κομμάτων στην Κουρδική Περιφέρεια KDP και του PUK επηρεάζουν τη διαδικασία ενοποίησης των Πεσμεργκά

Οι Δυνάμεις του Συνασπισμού και το ΝΑΤΟ υποστηρίζουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος: «Υπάρχουν προβλήματα στις μονάδες Πεσμεργκά που συνδέονται με το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) και την Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν ( PUK). Επομένως, όταν η διαφωνία μεταξύ των μερών μεγαλώνει, «Επηρεάζεται και η διαδικασία συγχώνευσης των μονάδων Πεσμεργκά».

Στη δήλωσή του τον Αύγουστο του 2023, ο Γενικός Πρόξενος του Ερμπίλ, Jaco Beerends, προειδοποίησε ότι η KRG θα έχανε τη διεθνή υποστήριξη εάν αποτύγχανε στη διαδικασία ενοποίησης των κομματικών δυνάμεων Πεσμεργκά.

Δηλώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία μεταξύ του KDP και του PUK, ο Beerends τόνισε ότι η διαδικασία ενοποίησης των δυνάμεων Peshmerga δεν προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων είναι ένα πολύ πολύτιμο έργο, αλλά βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο.

Rudaw

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.