Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελληνικός Στρατός: Τα γαλλικά τροχοφόρα ΤΟΜΑ VBCI και τα ΤΟΜΑ Marder στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (Φωτογραφίες)

Άριστες εντυπώσεις άφησαν στους επιτελείς του Δ Σώματος Στρατού, τα γαλλικά VBCΙ, τα οποία συμμετείχαν στη κορυφαία Τακτική Άσκηση Μετά Στρ...





Άριστες εντυπώσεις άφησαν στους επιτελείς του Δ Σώματος Στρατού, τα γαλλικά VBCΙ, τα οποία συμμετείχαν στη κορυφαία Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» – 23. Η παρουσία των γαλλικών VBCΙ αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για αξιολόγηση των τροχοφόρων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) της Nexter ή ορθότερα KNDS πλέον, επί του πεδίου των ασκήσεων



Το VBCI-VCI μπορεί να μεταφέρει διμελές πλήρωμα και εννέα πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και ενσωματώνει πύργο μάχης με πυροβόλο των 25 χιλιοστών και συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Τα γαλλικά VBCΙ, η νεότερη έκδοση εκ των οποίων αναφέρεται ως Philoctetes, προτείνεται για τον Ελληνικό Στρατό, διακρίθηκαν στους τομείς της τακτικής ευκινησίας και ευελιξίας στο σκληροτράχηλο έδαφος του Πεδίου Βολών – Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης. Οι επιτελείς του Στρατού Ξηράς επισήμαναν στον γράφοντα, πως τα VBCΙ με ιδιαίτερη άνεση ακολουθούσαν τα Leo 2 HEL της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, συγκροτώντας από κοινού τακτικά συγκροτήματα ίλης αρμάτων και μηχανοκίνητου λόχου πεζικού.

Παρά το γεγονός πως τα γαλλικά VBCΙ είναι τροχοφόρα οχήματα μάχης, εντούτοις ανταποκρίθηκαν με μεγάλη άνεση σε όλα τα δρομολόγια κίνησης, μεγάλο μέρος εκ των οποίων ήταν λασπωμένο.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της διάβασης υδάτινου κωλύματος, του Νέστου ποταμού, στα οποία τα VBCΙ κινούνταν με ευκολία στις όχθες του ποταμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.