Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της Aνακρίτριας του Θερινού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρό...

   



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της Aνακρίτριας του Θερινού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου δύο υπήκοοι Τουρκίας 44 και 48 ετών που συνελήφθησαν την 14η Αυγούστου 2023 σε επιχείρηση του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου για διακίνηση μεταναστών.



Οπως έγραψε και χθες η «δημοκρατική», την 13η Αυγούστου 2023 και ώρα 22.10 το λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση στην θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου.

Το σκάφος του λιμενικού απέπλευσε για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή και περί ώραν 23:55 εντόπισε και ακινητοποίησε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 22 άτομα. Από ληφθείσες ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι το ιστιοφόρο ξεκίνησε από γνωστή παραλία, πλησίον του Μποντρούμ της Τουρκίας.

Την μεταφορά των είκοσι μεταναστών οργάνωσε διακινητής από την Τουρκία, ο οποίος φέρει το όνομα «ADNAN» και στον οποίο πλήρωσαν 8000 ευρώ έκαστος. Επιπρόσθετα, αναγνωρίστηκαν οι συλληφθέντες ως οι κυβερνήτης/χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους.

Χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι όπως και οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες διώκονται στην Τουρκία. Κινδύνευσαν, όπως είπαν, πολλές φορές να φυλακιστούν λόγω των διαφορετικών τους πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι διακινητές τους ζήτησαν, όπως ισχυρίστηκαν, περίπου 5.000 €, για την μεταφορά τους και επειδή δεν είχαν τα χρήματα ανέλαβαν την διακυβέρνηση του σκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.