Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι ξέρουν εδώ και χρόνια ότι θα φτάσουμε στο Βόσπορο...!! «Οι ΗΠΑ θέλουν τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας μέσω Αλεξανδρούπολης»...!!!

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑ...


 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ... 

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Τις φοβίες και την παράνοια του καθεστώτος Ερντογάν εκφράζει το Dogu Akdeniz Politik
Ησυμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο εκνεύρισε την Άγκυρα. Μέσω των γνωστών φερέφωνων του Ερντογάν, τίθεται ζήτημα για την Αλεξανδρούπολη και τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, αλλά και θέμα "αυτονομίας" της δυτικής Θράκης.
Οι Τούρκοι, φανερά εκνευρισμένοι και φοβισμένοι από τις στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδας και την αναπόφευκτη γεωπολιτική αναβάθμιση, θεωρούν πως η Ελλάδα αποτελεί το βασικό μέσο για τον έλεγχο των Στενών από τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν, με την πλάτη στον τοίχο πλέον, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα που διατηρεί η Τουρκία, με την Ελλάδα και την Αίγυπτο να αποτελούν τα μεγαλύτερα και πιο καθοριστικά "αγκάθια" για την υλοποίηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδιασμών.

Όλα δείχνουν πως η αρχή του τέλους για το σχέδιο του επίδοξου Σουλτάνου είναι εδώ και η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο "παιχνίδι" για την εξόντωση του νεο-οθωμανικού επεκτατισμού και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν!

Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω της Αλεξανδρούπολης υποστηρίζει το Dogu Akdeniz Politik που εκφράζει την εθνικιστική ιδέα της "μεγάλης" Τουρκίας και ασχολείται με γεωπολιτικές αναλύσεις.

Το Dogu Akdeniz Politik αναφέρει καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο και την Αγία Σοφία, μια νέα κίνηση πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα που χρήζει προσοχής.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, δεν υπάρχει ανάγκη στρατιωτών, αμερικανική ναυτική και αεροπορική βάση κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ωστόσο Ελλάδα και ΗΠΑ άνοιξαν τέτοια βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις με ελικόπτερα Skorsky και στρατιωτικά οχήματα και πυρομαχικά από το 101ο Αερομεταφερόμενο τμήμα της Αλεξανδρούπολης.

Η βάση άνοιξε με επίσημη τελετή. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Pyatt και ο Διοικητής του 12ου τμήματος Μηχανοκίνητων Πεζών στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρώην τούρκος συνταγματάρχης Ümit Yalım και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αξιολόγησε την εξέλιξη ως εξής "η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης και το διεθνές δίκαιο".
Κατά την Τουρκία η Ελλάδα που έχει εισβάλλει στα νησιά του Αιγαίου, ενέκρινε τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ορίζεται ως μη στρατιωτική περιοχή, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, απειλώντας την ασφάλεια της Τουρκίας.

Κατά την Τουρκία η νέα στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη προσπαθεί να απενεργοποιήσει τα τουρκικά στενά. Ενώ η αμερικανική παρουσία στη βάση Incirlik κάποια στιγμή έφθασε στα όρια ανοχής, οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα στρατιωτική βάση ακριβώς στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας.

Ο γείτονάς μας, οι Έλληνες, αποτελούν απειλή, απειλούν συνεχώς την ασφάλειά μας στα σύνορα, υπέγραψαν μια συμφωνία που θα απενεργοποιήσει τα τουρκικά στενά.

Οι ΗΠΑ, που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας, θα χρησιμοποιήσουν τη Ναυτική και την Αεροπορική Βάση στην Αλεξανδρούπολη για να ελέγχουν Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.