Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γνήσιοι απόγονοι Κομιτατζήδων... Οι Βούλγαροι επικρίνουν την... παρέμβαση της Ελλάδας στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία

Με μίσος για την Ελλάδα ίδιο με των προγόνων τους κομιτατζήδων είναι ποτισμένοι οι Βούλγαροι που ανακάλυψαν τον "ψευτομακεδονισμό"...




Με μίσος για την Ελλάδα ίδιο με των προγόνων τους κομιτατζήδων είναι ποτισμένοι οι Βούλγαροι που ανακάλυψαν τον "ψευτομακεδονισμό" υπό την καθοδήγηση και για λογαριασμό του Πανσλαβισμού!

(Στην φωτογραφία Βούλγαροι στρατιωτικοί συνεργάτες των Ναζί παρελαύνουν στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 1941)

Η Δημοκρατία της Ελλάδας έχει σαφή στρατηγική για την προστασία των εθνικών συμφερόντων έναντι της Δημοκρατίας της Αλβανίας, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Αυτή η στρατηγική έχει διαφορετικές διαστάσεις και πτυχές και στην εφαρμογή της συμμετέχουν όλοι οι θεσμοί του ελληνικού κράτους και οι αρμόδιες δομές της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΜΕ.

Οι κύριοι στόχοι της ελληνικής στρατηγικής για τη δυτική περιοχή είναι: ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Αλβανία σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα και τη φόρμουλα.

Διατήρηση του αριθμού των αυτοπροσδιοριζόμενων Ελλήνων στη γειτονική χώρα και προστασία όλων των πολιτιστικών, οικονομικών, θρησκευτικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους, που συχνά υπερβαίνουν τα δικαιώματα των εθνοτικών μειονοτήτων που προβλέπονται στο αλβανικό σύνταγμα και νόμους θρησκευτικής κληρονομιάς – εξωεδαφικότητα των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Αλβανία, διατήρηση του ελληνικού ελέγχου στην Αλβανική Ορθόδοξη Εκκλησία (με τον επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) και άλλα.

Το βουλγαρικό δημοσίευμα επικρίνει την παρέμβαση της Ελλάδας στις δημοτικές εκλογές της Χιμάρας

Πλήρης προσαρμογή σχολικών βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών κειμένων στην Αλβανία με τη βοήθεια της ελληνικής εκδοχής των ιστορικών γεγονότων, ενώ η διαδικασία είναι εντελώς μονόδρομη.

Αποτροπή οποιασδήποτε αλβανικής διεκδίκησης σχετικά με τα πιθανά πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα των προσφύγων των λεγόμενων Τσάμηδων – του αλβανικού πληθυσμού της ελληνικής Ηπείρου, που σφαγιάστηκαν ή εκτοπίστηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Έλληνες εθνικιστές. (Για τους συνεργάτες των Γερμανών Ναζί εννοούν οι Βούλγαροι κι αυτοί συνεργάτες των Γερμανών Ναζί, που εξεδίωξε ο Ζέρβας)

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων – από το να βάλει την Αλβανία μπροστά σε ένα ολοκληρωμένο γεγονός (για παράδειγμα, αποστολή ελληνικών σκαφών γεωτρήσεων στην επίμαχη θαλάσσια ζώνη), μέσω συμβολικών μηνυμάτων (για παράδειγμα, μη απόσυρση της δήλωσης της Αλβανίας του πολέμου από τον Φεβρουάριο του 1941) στη συστημική πίεση από την εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιθυμία της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό χρησιμοποιείται επιδέξια από την Αθήνα για να προωθήσει τα ελληνικά αιτήματα.

Αυτό αποδεικνύεται και από το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την Αλβανία που εγκρίθηκε πέρυσι, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα ή πιο κρυφά όλες τις ελληνικές απαιτήσεις.

Η Ελλάδα χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να υπενθυμίσει στην Αλβανία ότι είναι η Αθήνα που κρατά το «κλειδί της πόρτας της ΕΕ» και ότι δεν θα συμβιβαστεί με την εκπλήρωση των ελληνικών απαιτήσεων.

Στο επίκεντρο της ελληνικής στρατηγικής πίεσης της Αλβανίας σε επίπεδο ΕΕ βρίσκεται το θέμα των δικαιωμάτων των Ελλήνων στην υποψήφια ένταξη στην Ε.Ε.

Στην παραμικρή υποψία παραβίασης οποιωνδήποτε δικαιωμάτων μέλους της ελληνικής μειονότητας, το ελληνικό κράτος αντιδρά άμεσα και οι θεσμοί του ενεργούν συντονισμένα για να ασκήσουν πίεση στις αλβανικές αρχές, με παρέμβαση των θεσμών της ελληνικής μειονότητας, σχολιάζει το βουλγαρικό «Μακεδονικό Επιστημονικό Ινστιτούτο» με έδρα τη Σόφια.


The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.