Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από Τουρκία: Εκατοντάδες λαθρομετανάστες εισέβαλαν ξαφνικά στη Βουλγαρία

    Τη στιγμή που οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συζητούν θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση (καθώς και εκείνα που σχετίζονται...

   



Τη στιγμή που οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ συζητούν θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση (καθώς και εκείνα που σχετίζονται με την Ουκρανία και την Κίνα) στις Βρυξέλλες, 275 παράνομοι μετανάστες εμφανίστηκαν στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, γράφουν τα βουλγαρικά media.

Στα βουλγαρικά σύνορα διοργανώθηκε μεγάλη εξειδικευμένη αστυνομική επιχείρηση. Ο επικεφαλής του Τμήματος Συνοριακής Αστυνομίας στο Έλχοβο, Επίτροπος Ιβάιλο Τόντσεφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρξαν 13 περιπτώσεις από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι το απόγευμα σήμερα.



Η επιχείρηση διεξάγεται επίσης επί του παρόντος στο έδαφος των περιοχών του Μπουργκάς και της Γιαμπόλ.

Σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 700 αστυνομικοί. Έχουν δημιουργηθεί 25 σημεία ελέγχου σε οδικά τμήματα στους δήμους Malko Tarnovo, Sredets και Elhovo.

Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, 10 παράνομοι μετανάστες από το Μαρόκο και δύο Βούλγαροι πολίτες συνελήφθησαν μαζί τους στην περιοχή Σρέντετς, εξήγησε ο Τόντσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταναστευτική πίεση είναι ισχυρότερη σε σχέση με πέρυσι.

Οι μετανάστες μεταφέρονται με κάθε είδους μεταφορικό μέσο «συμπεριλαμβανομένων των ασθενοφόρων, των αυτοκινήτων τύπου van, των λεωφορείων, των επιβατικών αυτοκινήτων, ιδίως των βαγονιών. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυνάμεις στην επικράτειά μας», τόνισε ο Επίτροπος Τόντσεφ.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου δεν είναι πλέον απαραίτητο, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Τμήματος Συνοριακής Αστυνομίας στο Έλχοβο.

Σήμερα στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 27 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, την οποία εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για σύνοδο κορυφής. Τα ζητήματα μετανάστευσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες για τον περιορισμό της άφιξης νέων αιτούντων άσυλο αποτελούν επίσης μέρος της πολυάσχολης ατζέντας τους.

Οι βουλγαρικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συλλάβει δεκάδες μετανάστες που διακινούνται στις βουλγαρικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Σόφια.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.