Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διεκδικούν ότι χωράει ανθρώπινος νους... Οι Τούρκοι λένε ότι η Ελλάδα τους έκλεψε το κοκορέτσι…!!!

     Μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία βαθμολόγησε τοπικά πιάτα σε έναν κατάλογο, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Ελλάδα και την Τουρκία. Η...

    



Μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία βαθμολόγησε τοπικά πιάτα σε έναν κατάλογο, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Ελλάδα και την Τουρκία.



Η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ περιέγραψαν το κοκορέτσι ως παραδοσιακή ελληνική γεύση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η παγκοσμίου φήμης εταιρεία αξιολόγησης τροφίμων, η οποία βρίσκεται συχνά στην ημερήσια διάταξη κατατάσσοντας αυθεντικές και τοπικές γεύσεις μεταξύ των χωρών, τελικά βαθμολόγησε τα γεύματα από παραπροϊόντα των χωρών του κόσμου.



Στη λίστα, που περιλαμβάνει επίσης την Τουρκία και την Ελλάδα, η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα με το «κοκορέτσι» με 4,6 βαθμούς.

Η Τουρκία, από την άλλη, κατέλαβε την 4η θέση, επίσης, με το κοκορέτσι , την 11η με τη σούπα kelle trotter και την 42η με τη σούπα πατσά στην ίδια λίστα.

Διαμάχη για το κοκορέτσι στην Τουρκία

Το γεγονός ότι αναφέρθηκε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης με τίτλο «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο» προκάλεσε διαμάχη στην Τουρκία.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριζαν παλαιότερα ότι πολλά πιάτα που ανήκουν στην τουρκική κουζίνα, όπως ο τουρκικός καφές, ο μπακλαβάς και το τζατζίκι, ανήκουν στη δική τους κουλτούρα.

«Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας»

Ο Νεσάτ Ντουρσούν, δάσκαλος στο φτιάξιμο του κοκορετσιού αναφέρθηκε την είδηση «Η παραδοσιακή ελληνική γεύση ήρθε πρώτη στον κόσμο», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι Έλληνες πρέπει πρώτα να μάθουν πώς να σπάνε δύο αυγά και μετά να μάθουν πώς να φτιάχνουν το κοκορέτσι.

Ξέρουν πολύ καλά να κολυμπούν. Ας μην λένε, μάταια, ότι το κοκορέτσι είναι δικό μας, γιατί το κοκορέτσι είναι δικό μας. Κατέχουν τα πάντα, ας έρθουν, όμως, να δουν πρώτα αυτό το μέρος. Η γεύση είναι στην Τουρκία».

«Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα»

Ένας πολίτης που δήλωσε ότι το κοκορέτσι ανήκει στην τουρκική κουζίνα είπε: «Η Ελλάδα, φυσικά, είχε κάποιες πρωτοβουλίες σε αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να προστατευτούμε λίγο. Ελλάδα σε παρακαλώ ξύπνα. Το φαγητό μας, το κατέχουμε. Εσείς φροντίστε για άλλα πράγματα, το κοκορέτσι είναι δικό μας», είπε.

«Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν»

Ο διευθυντής, Ερκούτ Σουρέλ, δήλωσε ότι το κοκορέτσι είναι ένα πιάτο μοναδικό στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα, και είπε:

«Δουλεύουμε όλες τις πτυχές των παραπροϊόντων. Το κοκορέτσι είναι δικό μας, δεν το παραχωρούμε σε κανέναν. Πάντα έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά βάζουν μια λέξη στο τέλος ό,τι κάνουμε, την αλλάζουν. Ας πούμε ένα γεια στους Έλληνες αδελφούς μας από εδώ. Ας έρθουν να γευτούν το κοκορέτσι στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

ihlas haber ajansı



The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.