Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκλογές 2023: Πότε θα βγει το exit poll και πότε θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος

  Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα, στις εθνικές εκλογές , για την ανάδειξη νέας Βουλής και κυβέρνησης, σε ...

 


Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα, στις εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη νέας Βουλής και κυβέρνησης, σε μια διαδικασία που άρχισε στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19.00 οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες. Τότε, θα βγει και το πρώτο exit poll, το οποίο αναμένεται να δώσει την πρώτη αλλά σαφή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος.

Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει το δεύτερο exit poll με την ενσωμάτωση στο 100% που θα δώσει μια πιο οριστική εικόνα των αποτελεσμάτων. Επειδή πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές, χωρίς σταυροδοσία, θα γίνει μόνο καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, οπότε το αποτέλεσμα, με την βοήθεια της τεχνολογίας σε αυτή την διαδικασία θα γίνει γνωστό πολύ νωρίτερα, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Το πρώτο exit poll που θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB, Pulse και GPO, θα μεταδοθεί όταν κλείσουν οι κάλπες, στις 19.00 ώρα Ελλάδας, όπως έγινε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μεταξύ 20:00-20:30, δηλαδή περίπου μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες. Μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.