Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για αυτά ποιός νοιάζεται; Κύπρος: Παράνομη η νέα τουρκική Navtex, προχωρεί σε καταγγελία η Λευκωσία

    Η νέα τουρκική Navtex είναι παράνομη όπως άλλωστε ήταν και οι προηγούμενες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυ...

   



Η νέα τουρκική Navtex είναι παράνομη όπως άλλωστε ήταν και οι προηγούμενες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Κληθείς να σχολιάσει την νέα τουρκική Navtex όπου η Τουρκία για πρώτη φορά δεσμεύει περιοχές για παράνομη διεξαγωγή ασκήσεων, πολύ κοντά στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι για «τον Εθνικό εναέριο χώρο/FIR/ θαλάσσιο χώρο αρμόδιες είναι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι η Navtex «είναι παράνομη όπως άλλωστε ήταν και οι προηγούμενες».



Είπε ότι έχουν σταλεί οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών για καταγγελία στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Είπε ακόμη ότι το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) εξέδωσε αντι – Navtex ενημερώνοντας τους ναυτιλλομένους ότι η άσκηση της Τουρκίας «είναι παράνομη και συνιστά παραβίαση του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών ναυτικής ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε η Τουρκία, για διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης την επόμενη εβδομάδα ανοικτά της περίκλειστης Αμμοχώστου γίνεται κάθε χρόνο. Η άσκηση κορυφώνεται τον Ιούνιο, όπου διεξάγεται η μεγάλη άσκηση της Τουρκίας στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου».

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ ανέφεραν ακόμα ότι «συνήθως οι περιοχές που δεσμεύονται από την Τουρκία για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης, βρίσκονται στην ανοικτή θάλασσα. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος οι περιοχές που δεσμεύτηκαν φθάνουν μέχρι τις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου».

Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.