Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσγειώθηκαν χθες το αεροδρόμιο Καλαμάτας τα πρώτα εκπαιδευτικά M-346

Στις 14:19 τροχοδρόμησαν στον διάδρομο της Καλαμάτας τα δυο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346. Τα Μ-346 έχουν ήδη βαφτεί στα «χρώματα»...





Στις 14:19 τροχοδρόμησαν στον διάδρομο της Καλαμάτας τα δυο πρώτα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346. Τα Μ-346 έχουν ήδη βαφτεί στα «χρώματα» της Πολεμικής Αεροπορίας και αφού ολοκλήρωσαν τις πτητικές τους δοκιμές, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τις εγκαταστάσεις της «Leonardo» έξω από το Μιλάνο για την Καλαμάτα.

Η επίσημη υποδοχή των νέων αεροσκαφών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Μαϊου σε ειδική τελετή που προετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνα.

Μέσα από τη διακρατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, η Elbit Systems έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2021 τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρησή του και τη διατήρηση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Παράλληλα, η συντήρηση των υφιστάμενων αεροσκαφών T-6 Texan II θα πραγματοποιηθεί από την Elbit. Τα αεροσκάφη με στροβιλοκινητήρα αποτελούν τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσης πτήσης. Στη σχολή πτήσεων που θα ιδρυθεί θα υπηρετήσουν δάσκαλοι πιλότοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και μαθητευόμενοι πιλότοι.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία θα διαρκέσει 20 χρόνια, το Ισραήλ θα παρέχει προσομοιωτές, υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για 20 χρόνια.

Η Leonardo έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Elbit σε προσομοιωτές. Το M-346 ονομάζεται «Lavi» στο Ισραήλ και επιλέχθηκε από τη χώρα για εκπαίδευση πιλότων το 2012.

Σχεδιασμένο σύμφωνα με το tandem session, οι Ιταλοί ανέπτυξαν το αεροσκάφος για πιλότους για να υπηρετούν στο νέας γενιάς Eurofighter ή στο μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς F-35.

Τα M-346, τα οποία μπορούν να πετάξουν κοντά στην ταχύτητα του ήχου, έχουν υψηλές ικανότητες. Στόχος είναι να εξοικειωθεί ο υποψήφιος πιλότος σε αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.