Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απάντηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Τσαβούσογλου για το πρόγραμμα των F-35 – «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει»

   Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την απόφαση των ΗΠΑ να τερματιστεί το πρόγραμμα των F-35, τα οποία επιθυμούσ...

  



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την απόφαση των ΗΠΑ να τερματιστεί το πρόγραμμα των F-35, τα οποία επιθυμούσε να αποκτήσει η Τουρκία, ώστε να ενισχύσει την πολεμική αεροπορία της.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η θέση της Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει. Παράλληλα, τόνισε πως «η προμήθεια των S-400 από την Τουρκία έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για την μείωση της εξάρτησης από τα ρωσικά συστήματα».



Επιπλέον, σχολίασε την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού εναντίον του Τζο Μπάιντεν, αναφέροντας ότι η Ουάσιγκτον δεν παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου στην Τουρκία, ότι θα παρακολουθήσει στενά την εκλογική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να είναι ελεύθερη και δίκαιη.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι «δεν λέμε να επιστρέψουμε στα F-35 αυτή τη στιγμή, λέμε να μας δώσετε τα χρήματά μας. Διότι εμείς παράγουμε τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, θέλουμε να αγοράσουμε F-16. Η σιωπή στο Κογκρέσο δεν έχει σπάσει».

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ είχαν αφήσει την Τουρκία εκτός του εξοπλιστικού προγράμματος των F-35 ύστερα από την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S400. Ακολούθησαν και άλλα αντίποινα από την Ουάσιγκτον, αλλά και εκατέρωθεν επιθετικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο χωρών να βρεθούν στο ναδίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.