Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το μυαλό τους είναι σε ολόκληρο το Νησί... Ίδρυση νέας Τουρκικής Ταξιαρχίας Καταδρομών έναντι της Κύπρου!

  Από τουρκικές πηγές αναφέρθηκε η ίδρυση μίας νέας Ταξιαρχίας Καταδρομών (ΚΔ) έναντι της Κύπρου και συγκεκριμένα στο Οσμανιγιέ όπου μέχρι ...

 



Από τουρκικές πηγές αναφέρθηκε η ίδρυση μίας νέας Ταξιαρχίας Καταδρομών (ΚΔ) έναντι της Κύπρου και συγκεκριμένα στο Οσμανιγιέ όπου μέχρι στιγμής αποτελούσε έδρα της Υποδιοίκησης της 39ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού (Αλεξανδρέττα).

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι την 08 Μαΐου πραγματοποίησε επίσκεψη στη νεοϊδρυθείσα 12η Ταξιαρχία ΚΔ, ο Νομάρχης της περιοχής Ε. Γιλμάζ και ευχήθηκε στον προσωρινό Διοικητή της Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχη Τ. Μουχαμέτ. Κατόπιν τούτου, ο Τουρκικός Στρατός Ξηράς θα διαθέτει 19 Ταξιαρχίες Καταδρομών (Καισάρεια, Μπόλου, Σίιρτ, Τούντζελι, Χάκκαρι, Άκτσαϊ/Σίρνακ, Αντάπαζαρι, Σερίνγιολ, Σαρίκαμις, Τατβάν, Ντενιζλί/Αιγαίο, Οσμανιγιέ, Μπαϊμπούρτ, Αδραμύττιο/Αιγαίο, Μάλτεπε/ασιατική Κωνσταντινούπολη, Βίζε/τουρκική Θράκη, Μπασιάκσεχιρ/Κωνσταντινούπολη, Μπινγκιόλ και Χοζάτ), καθώς και ένα Σύνταγμα Καταδρομών (Ίμβρος) (στοιχεία από το επίσημο site της Διοίκησης του Τουρκικού Στρατού Ξηράς).

Με τη νέα 12η Ταξιαρχία Καταδρομών ενισχύεται το 6ο Σώμα Στρατού (Άδανα), το οποίο αποτελεί τον Σχηματισμό εκείνο ο οποίος υποστηρίζει από πλευράς Διοικητικής Μέριμνας αλλά και ενισχύσεων με εφεδρείες, το 11ο Σώμα Στρατού κατοχής της Βόρειας Κύπρου.

Συμπερασματικά:

Η Άγκυρα παρά την δεινή κατάσταση της οικονομίας της, το πλήγμα των σεισμών αλλά και την προεκλογική περίοδο, συνεχίζει κανονικά τα προγράμματα ίδρυσης νέων Σχηματισμών έναντι Ελλάδας-Κύπρου και πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και στην Στρατοχωροφυλακή (Σ/Χ), καθώς και την εκτέλεση των αμυντικών προγραμμάτων.

Τα δήθεν θετικά μηνύματα Ερντογάν και Κιλινζντάρογλου προς την Ελλάδα, αποτελούν προεκλογικά τεχνάσματα και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, καθώς η Άγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φροντίζει πάντα να διαθέτει την υπεροχή στα θέματα στρατιωτικής ισχύος.

Θα πρέπει να συνεχιστεί το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ΕΔ, καθώς η αμυντική ενίσχυση της Κύπρου, καθώς και οι δύο αντίπαλοι για τον προεδρικό θώκο στην Τουρκία (Ερντογάν και Κιλιντζτάρογλου), τόνισαν την συνέχιση της σκληρής πολιτικής στα θέματα Θράκης-Αιγαίου/Ελλάδα αλλά και ανατολικής Μεσογείου/Κύπρος.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας, κάτοχος MBA από το Nottinngham Trend University, Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του ΔΠΘ, και υποψήφιος Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013-2017. Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο / 2022.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.