Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Εξωγήινοι δεν έχουν φτάσει στη Γη γιατί… αυτοκαταστράφηκαν... λέει Βρετανός Αστροφυσικός!

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία για την ύπαρξη των εξωγήινων και γιατί δεν έχουν έρθει σε επαφή με άνθρωπο ακόμα έχει δώσει ο διάσημος Βρετανός φυσ...




Μια ενδιαφέρουσα θεωρία για την ύπαρξη των εξωγήινων και γιατί δεν έχουν έρθει σε επαφή με άνθρωπο ακόμα έχει δώσει ο διάσημος Βρετανός φυσικός Brian Cox που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια εκπομπές επιστήμης στο BBC οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Ο Brian Cox υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με τους ανθρώπους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν… πλέον. Σύμφωνα με τον Κοξ οι προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί οι οποίοι θα είχαν αναπτύξει τα τεχνικά μέσα να φτάσουν μέχρι τη Γη δεν πρόλαβαν να το κάνουν γιατί αυτοκαταστράφηκαν κίνδυνος που ελοχεύει όπως εκτιμά ο Βρετανός επιστήμονας και για την ανθρωπότητα

Ο Cox θεωρεί ότι ένας ανεπτυγμένος τεχνολογικά πολιτισμός δεν εξελίσσεται επί μακρόν επειδή κάποια στιγμή η τεχνολογική πρόοδος προκαλεί την εξαφάνιση του. Ο Brian Cox εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνολογίας σε ένα προηγμένο πολιτισμό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον ρυθμό ανάπτυξης των πολιτικών δομών που θα μπορούν να ελέγχουν τις νέες τεχνολογίες γεγονός που οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές διεργασίες. Σύμφωνα με τον Κοξ ένας προηγμένος πολιτισμός που μολύνει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζει ή που παράγει ολοένα και πιο εξελιγμένα όπλα μαζικής καταστροφής δεν έχει διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από μερικές χιλιάδες έτη.

Για αυτό και σύμφωνα με τον Cox κανένας εξωγήινος πολιτισμός δεν είχε την διάρκεια εκείνη που απαιτείται ώστε να φτάσει σε σημείο να πραγματοποιεί επισκέψεις σε μακρινούς κόσμους και να έρθει σε επαφή με άλλους προηγμένους πολιτισμούς.

Η θεωρία του Κοξ αποτελεί φυσικά ένα καμπανάκι κινδύνου και για την ανθρωπότητα η οποία αναπτύσσεται τεχνολογικά με τρομερούς ρυθμούς τα τελευταία 100 έτη έχοντας ήδη εμφανίσει μια σειρά από… παρενέργειες όπως την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και την παραγωγή πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.