Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώτα θα αναγνωρίστεί το «ψευδοκράτος» και μετα διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό λέει ο Τατάρ!

   Το ψευδοκράτος των κατεχομένων δεν πρόκειται να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό «πριν αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί η κ...

  



Το ψευδοκράτος των κατεχομένων δεν πρόκειται να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό «πριν αναγνωριστεί και επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς», ανέφερε στον Κόλιν Στιούαρτ ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί», ο Τατάρ υποδέχθηκε τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, την Τρίτη στο παράνομο ψευτο-«προεδρικό».



Οι δυο άνδρες προέβησαν σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κόλιν Στιούαρτ τόνισε ότι είναι υπέρ της επαφής, του διαλόγου και της επικοινωνίας και ότι καλωσόρισε προτάσεις που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και τις δυο κοινότητες.

«Δεν τίθεται θέμα να εισέλθουμε στην επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης μέχρι να αναγνωριστεί και να επιβεβαιωθεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές μας καθεστώς», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Τατάρ.

Στα πρόθυρα μιας νέας ευκαιρίας για «κάποια πρόοδο στο Κυπριακό», θεωρεί ότι θα βρεθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Κόλιν Στιούαρτ.

Ανέφερε, επίσης πως δεν θεωρεί ότι αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία, αλλά ότι μπορεί να είναι η τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.