Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τέτοιους λεβέντες μαχητές σαν τον Ηλιάκη βγάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

  Από την Κάρπαθο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 17 χρόνια από την δολοφονία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μήνυμα ότι δε...

 



Από την Κάρπαθο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 17 χρόνια από την δολοφονία του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα μορατόριουμ στο Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη



Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 23 Μαΐου 2006, τότε που ο Τούρκος πιλότος μαχητικού F-16 προχώρησε σε δολοφονικό ελιγμό στο F-16 που βρισκόταν ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, παγιδεύοντας τον μες στο μαχητικό του, με αποτέλεσμα τον θάνατό του κατά την συντριβή. Ο Τούρκος πιλότος, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, βρέθηκε στη θάλασσα, όπου περισυνελλέγη από εμπορικό πλοίο κι εν συνεχεία από Τούρκους διασώστες αφού προηγουμένως απείλησε με όπλο το πλήρωμα ελληνικού ελικοπτέρου που επιχείρησε να τον διασώσει.




Το πρωί, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων, για την συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Μνημείου του, στο λιμάνι της Καρπάθου.



Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιου Χριστοδουλάκη ως εκπρόσωπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβροσίου, κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του Ήρωα και τιμητικές διελεύσεις ζεύγους Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 άνωθεν του χώρου των εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Νισύριος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο αδελφός του Πεσόντα Ήρωα κ. Φίλιππος Ηλιάκης.

«Κατά την διάρκεια εκτέλεσης αποστολής αναχαίτισης έναντι τουρκικών αεροσκαφών, αντιμετώπισε τον ανεύθυνο, θρασύδειλο και τελικά εγκληματικό ελιγμό από το τουρκικό αεροσκάφος, που οδήγησε στην σύγκρουση των δύο μαχητικών και στον θάνατο του Σμηναγού μας», ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην ομιλία του, προσθέτοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιους λεβέντες μαχητές σαν τον Κώστα Ηλιάκη, έβγαζαν, βγάζουν και πάντοτε θα βγάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!».

«Κάποιοι μιλάνε για γαλάζιες πατρίδες! Οι γαλανοί ελληνικοί ουρανοί είναι, και θα παραμείνουν ελεύθεροι» ανέφερε από τη μεριά του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ρίγη συγκίνησης από τον αδελφό του αδικοχαμένο πιλότου, Φίλιππου, που θύμισε ότι «Ο μικρός μου αδερφός με αφοσίωση και αυταπάρνηση προσέφερε στην πατρίδα σαν μάθημα ζωής τα νιάτα τη συνέπεια και την αγάπη του γι’ αυτήν».





Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς.

Η Έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιου Χατζημάρκου.

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Ο Υποδιοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Υποστράτηγος Σταύρος Τζουμερκιώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχιεπιστολέας ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.,

Συγγενείς του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.