Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χειμάρρα: Σε εξέλιξη η δίκη Μπελέρη, διαστάσεις διπλωματικής κρίσης Ελλάδας – Αλβανίας έχει πάρει η υπόθεση

  Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13.05.2023) ξεκίνησε η δίκη του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, στον Αυλώνα της Αλβ...

 



Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13.05.2023) ξεκίνησε η δίκη του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, στον Αυλώνα της Αλβανίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν όψει των εκλογών της Κυριακή. Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, με την υπόθεση να έχει πάρει διαστάσεις διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στην υπεράσπιση της μειονότητας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών αμέσως με διάβημα προς την Αλβανία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε για το θέμα με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του, ενώ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλεί τις Αρχές να επιβάλλουν τους νόμους και τους κανονισμούς δίκαια και ισότιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.