Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο Κιλιτσντάρογλου μετά τις φήμες για σχέδιο δολοφονίας του

   Με αλεξίσφαιρο γιλέκο εμφανίστηκε σήμερα, Παρασκευή (12/5) σε μια προεκλογική συγκέντρωση ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δύο ημέρες πριν από τ...

  


Με αλεξίσφαιρο γιλέκο εμφανίστηκε σήμερα, Παρασκευή (12/5) σε μια προεκλογική συγκέντρωση ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, καθώς υπήρχαν «πληροφορίες ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος επίθεσης», όπως ανέφερε μια πηγή του κόμματός του.

Σε πλάνα που μεταδόθηκαν, οι σωματοφύλακες του Κιλιτσντάρογλου κρατούν αυτόματα τουφέκια και βρίσκονται μαζί του πάνω στο βάθρο απ’ όπου εκφώνησε την ομιλία του. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία του.



Μια πηγή προσκείμενη στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είπε ότι ο 74χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης φόρεσε το αλεξίσφαιρο και η ασφάλειά του ενισχύθηκε καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος επίθεσης. Η πηγή αυτή δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που προηγείται με μικρή διαφορά στις δημοσκοπήσεις, εκφώνησε αυτήν την ομιλία στη Σαμψούντα της Μαύρης Θάλασσας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο πρακτορείο Reuters, δήλωσε αισιόδοξος για τη νίκη του στις εκλογές της Κυριακής.

Για «σχέδιο δολοφονίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου» έκανε λόγο ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV Μερντάν Γιαναρντάγ στον λογαριασμό του στο Twitter, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία.

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιαναρντάγ ανέφερε : «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αυτή την ώρα- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύτηκα την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του Γιαναρντάγ, το πρόσωπο που οργάνωσε αυτή την επιχείρηση με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη είναι ο φυγάς επιχειρηματίας Γκαλίπ Οζτούρκ, ιδιοκτήτης της Metro Holding και της Metro Tourism, ο οποίος ζει στη Γεωργία για καιρό, αλλά έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία ενός προσώπου».

«Όπως είπα, αυτός είναι ένας ισχυρισμός, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ονόματα συγκεκριμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που είναι ένας ισχυρισμός χαμηλής πιθανότητας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το λάβουν υπόψη όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους. Το θέτω υπόψη της κοινής γνώμης» διευκρινίζει, αλλά πρόσθεσε: «Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση».

Πάντως, αναγνωρίζει ότι τον «πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ. Είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί. Τόνισε συγκεκριμένα ότι αν συνέβαινε ένα περιστατικό δεν θα είχε καμία σχέση με τον πελάτη του. Είναι και δημοσιογραφική ευθύνη να το μεταφέρω. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιραζόμαστε έναν ισχυρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.