Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την παρουσία αμερικανικού αντιτορπιλικού

  Ο ελλιμενισμός του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο, ενόχλησε την Άγκυρα η οποία υποστηρίζει πως βλάπτει τη ουδέτ...

 



Ο ελλιμενισμός του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο, ενόχλησε την Άγκυρα η οποία υποστηρίζει πως βλάπτει τη ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού.

Ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του ‘υπουργείου εξωτερικών’ της ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) σχετικά με την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ελληνοκυπριακό λιμάνι. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα με την ‘τδβκ’, τα αποσταθεροποιητικά βήματα που έγιναν από τις ΗΠΑ κατά της τουρκοκυπριακής πλευράς στην περιοχή βλάπτουν την ουδέτερη θέση που διατηρεί αυτή η χώρα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει, ακόμη, ότι καλούν «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές».



«Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Κύπρος είναι σημαντικός περιφερειακός εταίρος»

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό ναυτικό ανέφερε πως «η Κύπρος είναι ένας σημαντικός περιφερειακός εταίρος. Η ενίσχυση της συνεργασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι της Λεμεσού, χτίζει ανθεκτικές σχέσεις και καταδεικνύει μια κοινή δέσμευση για τη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας, την οποία μοιράζονται οι περιφερειακοί σύμμαχοι και συνεργάτες».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο λιμάνι, οι ναυτικοί του Arleigh Burke θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την περιοχή, να επισκεφθούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να αλληλεπιδράσουν με τον λαό της Κύπρου.


«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επισκεπτόμαστε την Κύπρο», δήλωσε ο Cmdr. Pete Flynn, κυβερνήτης του Arleigh Burke. «Πρόκειται για μια σημαντική στάση στη στρατηγικής σημασίας Ανατολική Μεσόγειο. Η απίστευτη φυσική ομορφιά, η ζεστή υποδοχή και η συναρπαστική ιστορία κάνουν αυτή μας την επίσκεψη αξέχαστη», είπε

Το Arleigh Burke είναι ένα από τα τέσσερα αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που ελλιμενίζονται μόνιμα στο Ναύσταθμο Rota της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.