Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισλαμική τρομοκρατία στην Ελλάδα: Φόβοι ότι το «τέρας» ξυπνά από τη χειμερία νάρκη

   Ήταν η 28η Μαρτίου 2023 όταν οι ελληνικές Αρχές εξάρθρωσαν ένα δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοιν...

  



Ήταν η 28η Μαρτίου 2023 όταν οι ελληνικές Αρχές εξάρθρωσαν ένα δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στόχευαν να αιματοκυλήσουν την Αθήνα, με επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η είδηση αυτή, μας υπενθύμισε τα πολύνεκρα και φρικώδη τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων ετών σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, και να εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα, το οποίο μέχρι σήμερα ίσως και να το κρύβαμε κάτω από το χαλί... Αφού συμβαίνει αλλού, γιατί όχι και εδώ;

Σωτήρης Σκουλούδης

Είναι γνωστό ότι ένα παραλίγο τρομοκρατικό χτύπημα, μπορεί να προκαλέσει αφύπνιση, ανησυχία και εγρήγορση, σίγουρα όμως όχι αυτό που είναι ο σκοπός του: ο τρόμος και ο φόβος στον πληθυσμό, ότι κανείς δεν είναι ασφαλής πουθενά και ποτέ, έτσι όπως ίσως νιώθουν ακόμα οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας της Νίκαιας, του Παρισιού, του Λονδίνου της Βιέννης, των Βρυξελλών, του Στρασβούργου και άλλων περιοχών.

Η εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου, με μέλη Πακιστανούς οι οποίοι με εντολές από τζιχαντιστές της Μέσης Ανατολής, κοιτίδας της ισλαμιστικής τζιχάντ και των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος, ίσως μας ταρακούνησε λίγο και να μας έκανε να αναρωτηθούμε κατά πόσο η χώρα μας είναι «θωρακισμένη» απέναντι σε τέτοιου τύπου τυφλά και φριχτά χτυπήματα.

Χτυπήματα, που έχουν στόχο ανυποψίαστους πολίτες, στο όνομα μιας διαστρεβλωμένης, ακραίας και, όπως το λέει ο όρος, τρομοκρατικής ερμηνείας εδαφίων του Κορανίου, που για το άρρωστο μυαλό των αιρετικών εγκληματιών, αποτελούν «εντολή» για την πρόκληση δεκάδων θανάτων «απίστων», και όφελος για αυτούς τη μετά θάνατον ανταμοιβή, έτσι όπως οι ίδιοι τουλάχιστον την κατανοούν, στον υπό πλύση επικίνδυνο εγκέφαλό τους.

Η αλήθεια είναι, ότι για μια χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες ανεξέλεγκτους μετανάστες προερχόμενους από περιοχές όπου μεσουρανούσαν μέχρι πρότινος οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η Μπόκο Χαράμ και οι Ταλιμπάν, ίσως να αποτελεί… ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποιο τραγικό συμβάν. Δεδομένου, δε, ότι κάποιοι από αυτούς που αιματοκύλησαν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όχι απλά πέρασαν από τη χώρα μας, αλλά έμειναν και αρκετό διάστημα σε αυτή, μέχρι να μεταβούν στους «στόχους» τους κάπου πιο βόρεια από εμάς.

Δεν χρειάζονται πολλοί: Αρκεί το μισό… τοις χιλίοις, και πολύ λιγότερο ακόμα, από όσους βλέπουν τη χώρα μας ως μέσο διέλευσης ή και παραμονής, προκειμένου να γραφτεί μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία μας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, άλλωστε, αυτό δεν αποτελεί ένα ακραίο σενάριο, αλλά ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο, το οποίο πρόσφατα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Η τρομοκρατία, άλλωστε, ισλαμική ή μη, συχνά έχει ως σκιώδεις εμπνευστές όχι μόνο κάποιους ακραίους φονιάδες, αλλά οργανωμένες κρατικές οντότητες, οι οποίες είτε ανέχονται για δικούς τους, συνήθως γεωπολιτικούς λόγους, αυτές τις πρακτικές, είτε ακόμα και τις ενορχηστρώνουν, προκειμένου να πλήξουν τον «εχθρό» ή να ασκήσουν πιέσεις, αναλόγως της συγκυρίας και των ευρύτερων συμφερόντων τους.

Η ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων ετών, με τις απειλές πολέμου να παύθηκαν προσωρινά όπως φαίνεται μόνο χάρη στη «διπλωματία των σεισμών», έρχεται να προκαλέσει μια επιπλέον ανησυχία, δεδομένης της αποδεδειγμένης αγαστής συνεργασίας του τουρκικού καθεστώτος με τζιχαντιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος. Ένα Ισλαμικό Κράτος, στη φιλοσοφία και στους στόχους του οποίου, κυριαρχεί ο χάρτης των επιδιώξεών τους, με τη χώρα μας και τα Βαλκάνια μέρος αυτών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πώς μας βλέπουν ήδη κάποιοι ακραίοι τζιχαντιστές, κάπου στη Ράκκα, το Ιντλίμπ, τη Μοσούλη άλλοτε και ίσως και ακόμα πιο κοντά… Ίσως, πια, και εντός των τειχών, δεδομένου ότι η ριζοσπαστικοποίηση κάποιων ανθρώπων, μπορεί, αν δεν έχει ήδη συντελεστεί κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, να ολοκληρωθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και σε ένα… διαμέρισμα ή ένα παράνομο (ή μη) τέμενος, κάπου στη γειτονιά μας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.