Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων «ΩΡΙΩΝ 23» σε Αττική και Βοιωτία...

Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με την ονομασία «ΩΡΙΩΝ 23», η οποία διεξήχθει με μεγ...





Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) με την ονομασία «ΩΡΙΩΝ 23», η οποία διεξήχθει με μεγάλη επιτυχία. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή της Αττικοβοιωτίας, με τον φωτογραφικό φακό του Newsbeast να απαθανατίζει τις εντυπωσιακές εικόνες.



Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ΕΔ-ΔΕΕ από την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Αυστρία, την Βουλγαρία, την Γαλλία, την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τις ΗΠΑ, το Μαυροβούνιο και την Σερβία, καθώς και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα – Ε.Κ.Α.Μ.) και του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. (Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών – ΜΥΑ), και επιπλέον Παρατηρητές από την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Η Άσκηση «ΩΡΙΩΝ 23» είναι άσκηση ανάπτυξης Στρατηγείων – Βάσεων Ειδικών Επιχειρήσεων τύπου CFX/LIVEX/INVITEX (Command Post Exercise/Live Exercise/Invitation Exercise), και αποσκοπεί στην αναβάθμιση του επιπέδου της συναντίληψης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ΕΔ-ΔΕΕ σε διασυμμαχικό πλαίσιο, με την εκτέλεση σύνθετων επιχειρησιακών σεναρίων αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας τόσο στο χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον, όσο και σε περιοχές στρατηγικής σημασίας, όπως σε βιομηχανικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Χώρας.




Η σειρά Ασκήσεων «ΩΡΙΩΝ» διευρύνεται κάθε χρόνο προσελκύοντας όλο και περισσότερες ΕΔ-ΔΕΕ από φίλες και σύμμαχες Χώρες, καθιστώντας την ως μοναδική στις Ασκήσεις Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise – SOFEX), καταδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελληνικών ΕΔ-ΔΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.