Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

19η Μαΐου: Η Κύπρος τιμά την 104η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

   Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό στην εκδήλωση που τελεί υπό τη...

  



Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του, τιμώνται, φέτος, στη Μεγαλόνησο τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η Ημέρα Μνήμης για τη μαύρη επέτειο. Είναι η πρώτη φορά που Κύπριος Πρόεδρος θα παρευρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στη χώρα του. Στο παρελθόν ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχε μιλήσει σε συνέδριο για τον ποντιακό ελληνισμό –πραγματοποιήθηκε το 2017, στη Λάρνακα– που είχε διοργανώσει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας.



Την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», η Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά» με το Κέντρο Νεότητάς της και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Λευκωσία.

(Πηγή: politistiko-idryma.org.cy)

«Θεωρούμε ως σημαντικό παράδειγμα για κάθε πολιτικό οποιασδήποτε χώρας το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίας τραυματισμένης χώρας με το 36% του εδάφους της υπό κατοχή, τηρεί το λόγο του και θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο τότε υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ήταν ομιλητής στα “Καπετανίδεια”, στην εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Καπετανίδη και τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που διοργανώσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

»Του ζητήσαμε τότε από το βήμα, αν εκλεγεί, να διοργανωθεί και να μιλήσει σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην Κύπρο. Εκλέχτηκε και σε ταχύτατο χρόνο ανταποκρίθηκε, τηρώντας το λόγο του. Συμπεριέλαβε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του και θα απευθύνει σε αυτήν χαιρετισμό. Μάλιστα, από το γραφείο του μας είπαν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης κράτησε ελεύθερη από το πρόγραμμά του τη 19η Μαΐου, ώστε να παρευρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση», σημειώνει στο pontosnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» Γιώργος Γεωργιάδης.

Κατά τον ίδιο, με τη συγκεκριμένη ενέργεια ο Νίκος Χριστοδουλίδης δείχνει πόσο σημαντικός είναι για εκείνον ο στόχος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας και πόσο πολύ πιστεύει σε αυτόν καθώς και το ότι αδιαφορεί για τα αρνητικά σχόλια που θα γίνουν από την πλευρά της Τουρκίας.

«Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δείχνει ότι μία χώρα με κατεχόμενο το μισό τμήμα της έχει πολύ ψηλά την εθνική της αξιοπρέπεια. Και αυτήν την κρατάει ψηλά ο ίδιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνταυτίζεται με τα συναισθήματα των απογόνων των γενοκτονημένων Ποντίων. Αυτό αποτελεί κι ένα μήνυμα για το εσωτερικό της δικής μας χώρας. Θα θέλαμε, αυτό που κάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, να το δούμε και από τους επικεφαλής των πολιτικών φορέων της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο Γιώργος Γεωργιάδης. pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.