Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

RAFALE F3R: Γίνονται 14 εντός των ημερών στην δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας… άνεμος υπεροχής

   Ένα ακόμη υπερσύγχρονο Γαλλικό μαχητικό Rafale F3R παραλαμβάνει εντός των επόμενων ημερών η Πολεμική Αεροπορία για να φτάσει συνολικά τα...

  



Ένα ακόμη υπερσύγχρονο Γαλλικό μαχητικό Rafale F3R παραλαμβάνει εντός των επόμενων ημερών η Πολεμική Αεροπορία για να φτάσει συνολικά τα 14 και να περιμένει ακόμη 10 μέχρι να συμπληρωθεί ο τελικός αριθμός των 24 μαχητικών. Είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα η προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα δύο ακόμη αεροσκαφών 4,5 γενιάς, το καινούργιο διθέσιο με τον σειριακό αριθμό «442» και το μεταχειρισμένο μονοθέσιο «441».

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
ΠΗΓΗ NEWPOST

Η συμφωνία για την απόκτηση των 18 συν 6 Γαλλικών αεροσκαφών «τρέχει» απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Χωρίς υπερβολή το πρόγραμμα απόκτησης των Γαλλικών μαχητικών χαρακτηρίζεται ως ένα μικρό «θαύμα» για την Πολεμική Αεροπορία και σίγουρα έχει ήδη καταρρίψει πολλά ρεκόρ. Τόσο στην ταχύτητα ολοκλήρωσης της συμφωνίας, εκπαίδευσης του προσωπικού, παραλαβής των μαχητικών αλλά και αφομοίωσης ενός καινούργιου υπερσύγχρονου αεροσκάφους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Αεροπορικού Επιτελείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις δεκαπέντε μήνες έπειτα από την παραλαβή των πρώτων έξι Rafale τον Ιανουάριο του 2022 οι Γαλλικές «ριπές» συμμετέχουν και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της HAF, τον «ΗΝΙΟΧΟ» αποτελώντας μάλιστα ένα από τα μαχητικά αναφοράς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της άσκησης οι «ριπές ανέμου» που έχουν μετασταθμεύσει από τις αρχές της εβδομάδας στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα συμμετέχουν στα περισσότερα από τα σενάρια της άσκησης.

Τα Rafale για δύο εβδομάδες θα πραγματοποιήσουν δεκάδες απογειώσεις είτε το πρωί, είτε το απόγευμα έως και αργά μέσα στο σκοτάδι λαμβάνοντας μέρος σε υψηλής δυσκολίας αποστολές. Για την 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» θα αποτελέσει μια ακόμη δοκιμασία για την πλήρη επιχειρησιακή της ένταξη στον σχεδιασμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Για πρώτη φορά έπειτα από την απόκτηση τους τα πανίσχυρα Γαλλικά μαχητικά βγαίνουν από τη «φωλιά» τους στην Τανάγρα και μετατασταθμεύουν σε μια άλλη Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.