Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο γιος του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου πολέμησε με την «Βάγκνερ»

   Ο γιος του γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Νικολάι, μίλησε για την υπηρεσία του στη ρωσική μισθοφ...

  



Ο γιος του γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Νικολάι, μίλησε για την υπηρεσία του στη ρωσική μισθοφορική Ομάδα Βάγκνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συμμετείχε στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και του απονεμήθηκε το ρωσικό μετάλλιο «Ζα Οτβάγκου»/ ‘Για Θάρρος’, όπως αναφέρει η Komsomolskaya Pravda

Ο γιος του Πεσκόφ, Νικολάι, ο οποίος έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Βρετανία και είναι γνωστός και ως Νικολάι Τσόουλς, δήλωσε στην ταμπλόιντ της Μόσχας KP ότι υπηρέτησε επειδή το θεωρούσε καθήκον του.

Η ρωσική εφημερίδα δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του 33χρονου Νικολάι με στρατιωτική στολή. Οι επικριτές, ωστόσο, είπαν ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την υποτιθέμενη στρατιωτική του υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ Τζούνιορ, υπηρέτησε στο πλήρωμα του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Uragan.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της μισθοφορικής Ομάδας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, μίλησε σχετικά μέσω της υπηρεσίας Τύπου του, λέγοντας ότι δεν συνέστησε στον γιο του αξιωματούχου να υπηρετήσει στα τακτικά στρατεύματα. Εκεί, ισχυρίζεται ο Πριγκόζιν, ο Πεσκόφ Τζούνιορ «θα καθόταν έξω στα κεντρικά γραφεία ή θα πήγαινε για …κρέας».

Ισχυρίζεται ότι ο γιος του αξιωματούχου πολέμησε «κάτω από πλαστά έγγραφα» για να κρύψει το όνομά του.


Όπως είπε ο Νικολάι υπηρέτησε ως ελεύθερος σκοπευτής στον πόλεμο της Ουκρανίας στην ανατολική περιοχή Λουχάνσκ με ψεύτικο όνομα μετά από εκπαίδευση τριών εβδομάδων. Ο Πριγκόζιν αξιολόγησε τη στρατιωτική θητεία του Πεσκόφ ως υποδειγματική.

«Τα παιδιά του μεγαλύτερου μέρους της ρωσικής ελίτ διέφυγαν από τη στρατιωτική δράση», είπε ο Πριγκόζιν. «Οι γονείς τα κρύβουν», παραπονέθηκε το 61χρονο αφεντικό της Βάγκνερ. Πρόσθεσε ότι οι γιοι κορυφαίων Ρώσων στέλνονται στο πανεπιστήμιο, όπου απαλλάσσονται από την θητεία στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ τα παιδιά των εργατών πεθαίνουν στον πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν είπε επίσης ότι ο Πεσκόφ προσπάθησε να αποτρέψει τον γιο του να πάει στον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, η αποστολή του γιου του εκπροσώπου κρατήθηκε μυστική και από άλλα μέλη της Βάγκνερ.

«Μόνο εγώ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας προσωπικού το γνωρίζαμε. Ο Νικολάι Πεσκόφ έδειξε θάρρος και ηρωισμό όπως όλοι», πρόσθεσε. Ο γιος του Πεσκόφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άδεια μετά από έξι μήνες υπηρεσίας, είπε ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ.

--

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.